Melescanu explica de ce nu se voteaza Guvernul Orban in aceasta saptamana: Miercuri e Colectiv, joi e ... sarbatoarea mortilor

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 13:37
4814 citiri
Melescanu explica de ce nu se voteaza Guvernul Orban in aceasta saptamana: Miercuri e Colectiv, joi e ... sarbatoarea mortilor
Foto: Facebook/Teodor Melescanu

Teodor Melescanu a declarat ca ziua de miercuri nu este potrivita pentru votul de investire a noului guvern, deoarece pe acea data, 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Colectiv. Acesta a precizat ca audierea propunerilor de ministri joi nu este adecvata, deoarece atunci este sarbatoarea mortilor.

"Exista anumite sensibilitati de care a trebuit sa tinem seama. Adica miercuri a fost Colectiv si am gasit cu totii ca poate nu e cea mai buna zi pentru activitatea Parlamentului si pentru joi, cand se puteau face in continuare audieri, s-a ajuns la concluzia ca e sarbatoarea mortilor si nu putem sa o facem, s-o fortam", a precizat presedintele Senatului, dupa sedinta birourilor permanente reunite care a impins calendarul investirii Executivului Orban pana saptamana viitoare.

Intrebat ce legatura are calendarul de investire a Guvernului cu tragedia de la Colectiv, presedintele Senatului a replicat: "Intrebati-i pe cei care au ridicat problema".

Teodor Melescanu a precizat ca audierea ministrilor din noul Guvern Orban va avea loc marti si miercuri, de la 9:00 dimineata pana seara, urmand ca votul pentru investirea Executivului sa fie dat in plenul reunit de luni, de la ora 14:00.

Intrebat de ce a fost respins calendarul propus de PNL, seful Senatului a precizat ca nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre investirea noului guvern

#melescanu vot guvern Orban Colectiv , #senator Prahova