PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru sefia Senatului

Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 16:08
4070 citiri
PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru sefia Senatului
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru sefia Senatului, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca a fost neconstitutionala alegerea lui Teodor Melescanu la conducerea Camerei superioare.

"Cu siguranta, candidatul PNL pentru presedintia Senatului, care a fost si votat in Biroul Politic National, este Alina Gorghiu", a spus Orban intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis, miercuri, plenul Curtii Constitutionale s-a pronuntat asupra sesizarii de neconstitutionalitate a dispozitiilor Hotararii Senatului 36/ 2019 pentru alegerea presedintelui Senatului, sesizare formulata de 33 de senatori.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea si a constatat ca Hotararea Senatului nr. 36/2019 pentru alegerea presedintelui Senatului este neconstitutionala", se precizeaza in minuta deciziei.

Totusi, Melescanu nu demisioneaza in ciuda deciziei CCR: E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera!

In 10 septembrie, Teodor Melescanu a castigat sefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de Opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

#Gorghiu presedinte Senat PNL , #senator Prahova