Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:23
7441 citiri
Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL
Foto: Romania Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Teodor Melescanu va fi exclus din PNL, dupa ce a acceptat sa fie numit in fruntea SIE, de catre presedintele Traian Basescu.

"Am primit din partea domnului Teodor Melescanu un fel de cerere in care anunta ca se autosuspenda, ceea ce nu este cazul. Voi cere excluderea lui Melescanu din PNL, din motive lesne de inteles. Teodor Melescanu nu va mai fi membru al PNL, nu autosuspendat, ci exclus", a precizat liderul liberal, luni.

Antonescu a tinut sa sublinieze ca USL si PNL nu au legatura cu optiunea presedintelui Traian Basescu de a-l numi in fruntea SIE pe Teodor Melescanu.

"Este un moment neplacut pentru PNL, ne afecteaza ca partid. Pentru sanatatea PNL este bine ca oamenii sa iasa de sub acoperire, sa se duca la Basescu, fiecare ce-si gaseste de munca, sa dea la animale, ce gasesc ei acolo. Ce este neplacut este ca PNL a sustinut acest om, l-a respectat si a avut incredere. Faptul ca domnul Melescanu nu are nici o jena il priveste.(...)

Aceasta desemnare este o afacere strict intre domnul Basescu si domnul Melescanu si nu are niciun fel de legatura directa sau indirecta cu PNL. Domnul Melescanu nu a informat nici biroul politic al PNL, nici pe mine ca presedinte, nici pe vreun alt coleg al partidului, nici pe liderul grupului parlamentar din Senat, absolut pe nimeni", a mentionat Crin Antonescu.

Acesta a adaugat ca, fiind in greva parlamentara, USL nu va participa la sedintele destinate investirii unui nou sef al SIE, afirmand totodata ca aceasta numire nu reprezinta o surpriza pentru el.

"Episodul Melescanu nu este foarte suprinzator pentru mine. Ceea ce este important ca opinia publica sa cunoasca este ca USL si PNL nu au nimic in comun cu optiunea lui Traian Basescu si cu optiunea lui Teodor Melescanu", a subliniat presedintele liberal.

El a explicat ca nu avea de unde sa stie "de toate colaborarile externe sau interne ale domnului Melescanu".

"In Romania, tradarea politica nu mai este accident. Avem o majoritate din tradare politica. Avem un guvern din tradare politica", a spus presedintele PNL.

La final, liderul PNL a glumit si pe seama cererii de autosuspendare din partid a lui Melescanu, spunand ca e una clasica: "Subsemnatul Teodor Viorel Melescanu, de la unitatea...".

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ca propunerea lui Teodor Melescanu ca director al SIE nu va trece prin comisia SIE.

"Presedintele SIE e de la PSD. Nimeni din Parlament nu a catadicsit sa vorbeasca cu noi. Reprezinta o lipsa de dialog a celor de la putere. Nu am cerut sa faca precum vrem noi, am cerut sa se faca precum regulilor din Parlament", a declarat liderul social-democrat.

El a reamintit ca protestul parlamentar continua si ca Parlamentul nu functioneaza in acest moment "si nu a functionat de destul timp". Totodata, a afirmat ca "pana in aceasta seara, nu a existat niciun semn de dialog al celor de la putere".

Senatorul PNL Teodor Melescanu a fost propus de presedintele Traian Basescu pentru a prelua functia de director al Serviciului de Informatii Externe, lasata libera dupa numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru al Romaniei.

Teodor Melescanu, propus de presedintele Basescu la sefia SIE

Melescanu a acceptat propunerea de a deveni directorul SIE si a anuntat ca s-a autosuspendat din PNL.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#Teodor Melescanu, #Crin Antonescu, #Antonescu Melescanu, #Melescanu director SIE , #SIE