Melescanu ii raspunde lui Antonescu: Nu e adevarat ce spune, SIE nu e agentie de PR (Video)

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 11:02
5292 citiri
Melescanu ii raspunde lui Antonescu: Nu e adevarat ce spune, SIE nu e agentie de PR (Video)

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, i-a raspuns, duminica, lui Crin Antonescu, fostul presedinte interimar care l-a acuzat, cand se afla la Cotroceni, ca Serviciul i-ar fi influentat prin dezinformare pe liderii UE in legatura cu luptele politice din tara noastra.

Melescanu a precizat, intr-un interviu la Pro Tv, ca "nu este nimic adevarat" in acuzatiile fostului sau sef de partid, subliniind ca Serviciul se ocupa cu furnizarea informatiilor "obtinute altfel decat pe la colturi ori trasul cu urechea" si nu este "o agentie de PR".

"In primul rand, Serviciul de Informatii Externe, potrivit prevederilor legale, in special legea numarul 1 din 1998, este singurul serviciu national care actioneaza in strainatate pentru apararea valorilor fundamentale ale statului roman si pentru sprijinirea prioritatilor Romaniei in materie politica, economica si in toate celelalte domenii de interes pentru noi", a declarat Melescanu.

Seful SIE a declarat ca a avut o singura discutie cu Antonescu, in perioada in care acesta a asigurat interimatul la Cotroceni, conversatie in care i-a explicat "in linii generale care sunt activitatile Serviciului".

Melescanu a adaugat ca, in perioada suspendarii, toate informatiile au mers la Cotroceni "insa numele de pe plic a fost altul", iar Traian Basescu nu a primit niciun raport de la SIE.

Totusi, a mentionat fostul ministru al Apararii, informatiile pe care le furnizeaza SIE "nu sunt intotdeauna placute" si au vizat, in perioada suspendarii, date referitoare la deteriorarea imaginii Romaniei in UE. In opinia sefului SIE, plangerea pe care magistratii Curtii Constitutionale au transmis-o Comisiei de la Venetia a fost factorul care a declansat evolutia negativa a imaginii Romaniei.

"Partenerii Romaniei inteleg foarte bine existenta luptelor politice interne, dar acestia stiu si ca exista anumite principii fundamentale de functionare a unei societati democratice, cum ar fi cel al separatiei puterilor in stat, de la care nimeni nu face rabat", a completat seful SIE.

Antonescu: L-am intrebat pe seful SIE despre denigrarea tarii, a spus ca nu a facut nimic rau

"Seful spionilor" a subliniat ca "imaginea unui stat porneste de la o realitate, iar problema noastra principala a fost ca in acea perioada ( a suspendarii - n.red.) erau batalii politice foarte ascutite in Romania".

In acest context, a mentionat Melescanu, va cere "cel mai probabil saptamana viitoare" o discutie in cadrul Comisiei parlamentare de control asupra SIE, in care va solicita declansarea unei anchete pentru ca "orice banuiala care ar putea plana asupra serviciului" sa fie solutionata intr-un cadru institutional.

Crin Antonescu, declara, in luna august, ca l-a chestionat pe directorul SIE despre "actiunea de denigrare a Romaniei in exterior, care pare bine structurata, ordonata si finantata".

Quarterly Report - Editia 4

Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
#Melesacnu raspunde Antonescu, #Melescanu SIE referendum Antonescu, #Melescanu SIE agentie PR , #SIE