Melescanu nu crede ca poate fi exclus din PNL - vezi de ce

Marti, 28 Februarie 2012, ora 11:11
6030 citiri
Melescanu nu crede ca poate fi exclus din PNL - vezi de ce
Foto:TVR Info

Senatorul Teodor Melescanu, propus pentru sefia Serviciului de Informatii Externe, a declarat ca nu crede ca poate fi exclus din PNL, asa cum spune liderul acestui partid, intrucat s-a autosuspendat.

"Suntem un partid liberal, fiecare are dreptul la opinie, prevederile statutare sunt foarte clare, le-am urmat pas cu pas. E foarte greu sau imposibil sa-l excluzi pe unul deja suspendat", a spus Melescanu inainte de audierile din comisiile de Aparare si de control SIE din Parlament.

El a spus ca "e decizia lui" de a nu informa partidul in prealabil fata de acceptarea nominalizarii la sefia SIE, dar ca "era pacat" sa se rateze, din cauza crizei parlamentare, practica de a avea un om din Opozitie la sefia serviciului.

"E o decizie personala pe care am adoptat-o. Problema fundamentala a fost lipsa dialogului politic intre presedinte si partide care ar fi putut crea conditiile ca decizia sa nu fie una personala, ci a partidului. Nu cred ca din cauza crizei de la Parlament ar trebui sa punem capat unei practici bune", a adaugat senatorul.

"E o buna practica democratica", mai considera Melescanu.

Melescanu, propus de presedintele Basescu la sefia SIE

Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL

Senatorul PNL Teodor Melescanu a fost propus de presedintele Traian Basescu pentru a prelua functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

"In temeiul art. 65, lit. h) din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu", se arata intr-un comunicat remis luni presei de Administratia Prezidentiala.

Teodor Melescanu a acceptat propunerea de a deveni directorul SIE si a anuntat ca s-a autosuspendat din PNL.

In acelasi timp, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Teodor Melescanu va fi exclus din PNL, dupa ce a acceptat sa fie numit in fruntea SIE, de catre presedintele Traian Basescu, si ca "nu este cazul" sa se autosuspende.

Quarterly Report - Editia 4

PNL anunță în ce condiții merge împreună cu PSD la prezidențiale și parlamentare: „Dacă ai un rezultat bun, în mod evident nu schimbi echipa”
PNL anunță în ce condiții merge împreună cu PSD la prezidențiale și parlamentare: „Dacă ai un rezultat bun, în mod evident nu schimbi echipa”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, 29 iunie, probabilitatea de a merge mai departe împreună cu PSD și la alegerile prezidențiale și la cele parlamentare crește cu...
Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan și Gabriela Firea se clasează pe primele două locuri în lupta pentru Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj Sociopol. Mai exact, actualul edil al Capitalei ar avea...
#Melescanu excludere PNL, #Melescanu suspendat PNL, #Melescanu excludere Antonescu SIE, #Melescanu propus SIE excludere , #SIE