Melescanu: Nu e nevoie de numirea unui nou director SIE inainte de alegeri

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:44
2611 citiri
Melescanu: Nu e nevoie de numirea unui nou director SIE inainte de alegeri
Foto: Libertatea

Fostul sef al SIE Teodor Melescanu a declarat, marti, ca, in opinia sa, nu este necesara numirea unui nou director al Serviciului inainte de alegerile prezidentiale.

"Din punctul meu de vedere, daca ma intrebati, strict profesional, nu este nevoie", a afirmat Melescanu, intrebat daca presedintele Traian Basescu ar trebui sa numeasca un nou sef al SIE pana la alegeri.

El a mentionat ca, inainte de a-si da demisia, l-a delegat pe generalul Silviu Predoiu sa conduca interimar SIE.

"Aceasta comunicare am pus-o si in scrisoarea pe care am adresat-o presedintelui Traian Basescu", a adaugat Melescanu.

Presedintele Traian Basescu nu are niciun fel de legitimitate sa mai propuna ceva, astfel ca noul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) trebuie propus Parlamentului de catre viitorul presedinte al tarii, a declarat luni liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Opinia mea este ca actualul presedinte, domnul Basescu, nu are niciun fel de legitimitate sa mai propuna ceva si ca, bineineteles, noul presedinte, in decembrie, va propune majoritatii parlamentare - pentru ca e nevoie de un vot al Parlamentului - un nou sef de Serviciu de Informatii Externe. Deocamdata, primul adjunct are toata competenta si atributiile necesare pentru ca inca doua luni, sau cat mai dureaza, cat mai are domnul Basescu, vreo doua luni, sa conduca foarte bine", a spus Ponta.

El a adaugat ca adjunctul directorului SIE, care asigura conducerea serviciului in aceasta perioada, este o persoana cu experienta si a mai condus institutia ca interimar in 2006.

Melescanu vrea la Cotroceni. Cine ii ia locul la conducerea SIE

Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informatii Externe, asigura conducerea Serviciului dupa demisia din functie a directorului Teodor Melescanu, conform unui comunicat al SIE, postat pe site-ul institutiei. Generalul Predoiu este adjunct al directorului SIE din 2005.

Teodor Melescanu si-a depus marti, la BEC, candidatura ca independent pentru alegerile prezidentiale, fiind sustinut de Partidul Dreptatii Sociale si o serie de organizatii ale societatii civile.

Melescanu a demisionat luni din functia de director al SIE.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
#Melescanu candidatura prezidentiale, #numire nou director SIE, #Melescanu declaratii direct SIE , #SIE