Melescanu: SIE nu urmareste oameni de afaceri in strainatate

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 13:01
4231 citiri
Melescanu: SIE nu urmareste oameni de afaceri in strainatate
Foto: Arhiva

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, a vorbit duminica despre acuzatiile pe care le-a adus Dan Diaconescu, in plin scandal al privatizarii Oltchim, cand sustinea ca este urmarit prin intreaga Europa.

Melescanu a precizat, la Pro Tv, ca institutia pe care o conduce nu se ocupa cu urmarirea oamenilor de afaceri si ca afirmatia lui Dan Diaconescu "este lipsita de orice fundament".

"Tot ce a declarat Dan Diaconescu este lipsit de orice fundament. SIE nu se ocupa cu urmarirea in strainatate a oamenilor de afaceri. Sa stam la cativa metri de Dan Diaconescu in toata Europa, pe unde se plimba dansul, ne-ar fi trebuit un buget de 100 de ori mai mare", a precizat seful spionilor.

Melescanu ii raspunde lui Antonescu: Nu e adevarat ce spune, SIE nu e agentie de PR

Fostul ministru al Apararii a mentionat, insa, ca a discutat cu premierul Victor Ponta in timpul privatizarii Oltchim.

"Am avut o discutie cu Victor Ponta in acea perioada, pe tema Oltchim. Principala noastra perocupare a fost sa dam un mesaj ca nu exista din partea noastra niciun fel de implicare. Important era ca procesul de privatizare sa fie transparent", a explicat Melescanu.

In alta ordine de idei, directorul SIE a mentionat ca stie unde se afla brokerul Cristian Sima, precizand ca nu i s-a cerut informari despre fostul sef al Sibex, pentru ca acesta "nu reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale".

"Afacerea Sima este deocamdata de competenta politiei si a autoritatilor de cooperare internationala in materie", a adaugat Melescanu, subliniind ca nu il cunoaste personal pe fostul sef la Sibex.

Cristian Sima dezvaluia, intr-una din scrisorile sale, ca a avut mai multe intalniri cu politicieni si oameni influenti din Romania, printre care si adjuncti ai SIE.

Quarterly Report - Editia 4

Ghid pentru protecția copiilor online: Cum poate fi asigurată securitatea datelor personale ale celor mici și apărarea lor de cyberbullying
Ghid pentru protecția copiilor online: Cum poate fi asigurată securitatea datelor personale ale celor mici și apărarea lor de cyberbullying
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), în colaborare cu Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), a publicat miercuri, 29 mai, un ghid...
Inflația în Germania, din nou în creștere. Cum este afectată coborârea ratei dobânzilor-cheie de către BCE
Inflația în Germania, din nou în creștere. Cum este afectată coborârea ratei dobânzilor-cheie de către BCE
Rata anuală a inflaţiei în Germania a revenit pe creştere în luna mai, pentru prima dată după şase luni, în principal ca urmare a unui efect de bază ce are legătură cu preţurile la...
#Melescanu Sima Oltchim Dan Diaconescu, #Melescanu Sima strainatate SIE, #Melecanu DD urmarit strainatate , #SIE
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
sigur ca nu urmaresc astia pe nimeni
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5