Melescanu vrea inapoi in politica: Ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile obtinute la SIE (Video)

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 09:31
4739 citiri
Melescanu vrea inapoi in politica: Ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile obtinute la SIE (Video)

Seful Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, doreste sa se intoarca in politica si sa fructifice informatiile obtinute in timpul sederii la SIE.

"Imi place, mi se potriveste si as dori sa o exercit in continuare, dar sunt constient ca se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu inseamna ca viata mea s-a terminat. Percep pozitia de director al SIE ca o paranteza in cariera politica, o paranteza deschisa, care oricand imi va da posibilitatea sa revin. Ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada", a spus Melescanu la Digi24.

Seful SIE a explicat si la ce se refera cand vorbeste despre fructificarea informatiilor.

"Fructificarea se poate face intr-o singura situatie, in care ai o pozitie care iti da autoritate si ai prerogative pe un anumit domeniu, ca e politica de securitate, de aparare, cunosti foarte multi oameni din spatele scenei. Daca e sa fac o paralela a SIE, ma gandesc la perioada din tinerete cand am jucat polo.

Era o diferentiere foarte clara intre ceea ce se intampla la suprafata, spectaculos si frumos, si ceea ce se intampla sub apa, unde se dau picioare, coate. Sunt doua lumi paralele. E foarte important nu sa ai o informatie, dar sa intelegi de ce s-au intamplat anumite lucruri".

In plus, "imi doresc sa pot veni in fiecare seara la televiziune si sa fac comentarii, sa-mi exprim opiniile".

Intrebat daca ia in considerare o posibila candidatura la prezidentiale, seful SIE a raspuns: "N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, in cazul in care va exista un interes".

SIE si campania electorala

Seful SIE a dat asigurari ca serviciul pe care il conduce nu se implica in campania electorala si a aratat ca este dispus sa candideze la presedintie, daca va primi o oferta in acest sens.

"SIE e considerat de foarte multa lume ca un fel de briceag elevetian cu care poti sa rezolvi orice. Un instrument mic, un cutit, cu care poti sa schimbi suruburi, sa repari o motocicleta, o masina. Din pacate, in momentul in care ai o asemenea imagine, este foarte greu pentru politicieni, pentru publicul larg, sa nu creada ca tu nu poti sa faci si alte lucruri, inclusiv in materie politica", a spus Teodor Melescanu joi seara.

Seful SIE este singurul numit politic in aceasta institutie, in timp ce toti ceilalti angajati, incepand cu adjuncti, sunt numiti strict pe criterii de competenta, a explicat Melescanu. Si atunci cand vine vorba de promovare in cadrul serviciului, criteriile sunt foarte stricte, pe baza de punctaj, astfel incat nimeni nu poate avansa pe baza sprijinului politic.

"Chiar daca ai fost foarte loial unuia in subteran, sa zicem, nu te ajuta cu nimic in cariera. De aceea, din punctul meu de vedere, nu inteleg care ar putea fi motivatia", a aratat Teodor Melescanu.

"Mai ales in perioadele electorale sau de mai mare tensiune, unul din principiile fundamentale pe care le-am urmat a fost de a avea contacte cu toata lumea. Nu consider ca trebuie sa dam unora informatii despre altii. Daca sunt necesare in activitatile decidentilor, se transmit tuturor fara favoritisme sau discriminare", a mai spus acesta.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Melescanu SIE presedintie, #Melescanu SIE campanie electorala , #SIE
Comentarii
Poza Qui Bono
Qui Bono
rank 4
Tot voi? Ai fructificat destul din 1965 si pina in prezent!
Poza copilul
copilul
rank 1
eu zic sa te apuci,de tors canepa,pentru funii ! Lasa politica in