Seful SIE: Romania nu e imuna in fata unui atac terorist

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 11:51
2740 citiri
Seful SIE: Romania nu e imuna in fata unui atac terorist

Seful spionilor, Teodor Melescanu, sustine ca Romania "nu este imuna" la amenintarea terorista, insa a precizat ca, in momentul de fata, SIE nu are informatii conform carora amenintarile facute de catre extremistul sirian Omar Bakri ar fi reale.

"Intr-un anumit fel, declaratia lui Omar Bakri ne atrage atentia asupra faptului ca Romania nu este imuna la acest pericol al unor acte teroriste. Tocmai de aceea, printre prioritatile care sunt acordate activitatii noastre la SIE, protectia impotriva actelor teroriste este unul din cele mai importante elemente", a declarat, la Pro Tv, directorul SIE.

Fostul ministru al Apararii a subliniat, insa, ca reprezentantii SRI sunt "cap de coarda" in acest caz, pentru ca se discuta despre activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei. Melescanu a mai declarat ca, in ciuda declaratiilor lui Omar Bakri, nu exista dovedita o legatura in vreun fel intre acesta si atentatul de la Burgas.

"La ora actuala, nu exista o concluzie definitiva sau un raport chiar al autoritatilor bulgare in legatura cu persoanele care au fost implicate, modalitatile care au condus la acest atentat. Au mai multe piste, sunt in desfasurare, colaboram si noi, dar nu avem inca o o concluzie definitiva", a adaugat Melescanu.

"Sunt elemente care ne ingrijoreaza si pe noi, pe care le discutam, le examinam tot timpul, in legatura cu care dorim sa colaboram, dar pentru moment nu exista niciun fel de amenintare directa in legatura cu iminenta unui asemenea act impotriva Romaniei", a completat seful spionilor.

Lider islamist: Romania poate fi tinta a atentatelor teroriste

Liderul islamist Omar Bakri declara, intr-un interviu publicat de cotidianul bulgar "24 Ceasa" in luna septembrie, ca Bulgaria, Romania, dar si alte state pot fi tinte ale atentatelor teroriste.

Despre situatia lui Omar Hayssam

De asemenea, seful SIE a vorbit si despre conflictele din Siria, mentionand ca situatia din aceasta tara face imposibila solutionarea problemei lui Omar Hayssam si ca aducerea sa in Romania nu reprezinta o prioritate.

"In Siria e imposibila acum o evolutie care sa conduca la o solutionare. Pe toate informatiile care au fost, era intr-o inchisoare, dar unde este acum, ce se intampla in actuala conjunctura, e imposibil de stiut", a explicat Melescanu, adaugand ca in momentul de fata dosarul Hayssam este mai mult un subiect de presa.

"Si pentru noi, va spun cinstit, nu e prioritate. Prioritatea numarul unu in Siria o reprezinta cei aproximativ 15.000 de cetateni romani care traiesc in Siria si care impreuna cu familiile lor sunt undeva pe la 45.000, tot ceea ce inseamna posibilitati, planuri, itinerarii de evacuare pentru cei care vor sa vina sunt principala preocupare", a conchis Melescanu.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...