Teodor Melescanu, chemat la DNA

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 09:08
3395 citiri
Teodor Melescanu, chemat la DNA
Foto: Digi 24 TV

Fostul director al SIE, Teodor Melescanu, in prezent consilier onorific al premierului Victor Ponta, s-a prezentat, vineri dimineata, la ora 9:00, la DNA, pentru audieri.

Acesta nu a facut declaratii la intrarea in sediul institutiei si nici biroul de presa al DNA nu a furnizat pana la ora transmiterii acestei stiri informatii in legatura cu citarea sa.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Teodor Melescanu ar fi fost chemat la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor intr-un dosar in care este vizat un cadru medical militar.

Este posibil, de asemenea, ca fostul ministru de Externe sa fi fost chemat pentru audieri in dosarul privind organizarea defectuoasa a votului din diaspora la alegerile prezidentiale de anul trecut.

Zeci de mii de romani au asteptat atunci ore in sir la sectiile de votare organizate peste hotare pentru a putea vota, iar multi dintre ei nu au reusit sa faca acest lucru, deoarece ele au fost foarte putine si prost organizate.

DNA a deschis acest dosar dupa ce a primit sesizari in care i s-a cerut sa cerceteze daca Guvernul ar fi blocat intentionat desfaurarea scrutinului in diaspora, favorizandu-l astfel pe premierul Victor Ponta si defavorizandu-l pe principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis.

Teodor Melescanu a fost numit atunci la sefia MAE dupa demisia lui Titus Corlatean, dar a ramas in functie doar 8 zile, dupa care si-a dat si el demisia.

Cu putin timp inainte de inceperea campaniei electorale, Teodor Melescanu a demisionat de la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE) pentru a se inscrie el insusi in cursa prezidentiala.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#melescanu DNA, #Melescanu audiat DNA , #SIE