Ziare.com

Cioroianu, Melescanu si Ungureanu, audiati in comisiile pentru politica externa

de Madalina Mitan
Miercuri, 12 Decembrie 2007, ora 10:10

   

Cioroianu, Melescanu si Ungureanu, audiati in comisiile pentru politica externa
Comisiile pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor organizeaza, miercuri, o sesiune de audieri, la care sunt asteptati ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, ministrul Internelor, Cristian David, directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, si consilierul prezidential Anca Ilinoiu.

Potrivit unei adrese inaintate, marti, de comisiile amintite Biroului permanent la Senatului, initiativa a fost determinata de apropiata decizie a Consiliului de Securitate al ONU in privinta statutului provinciei Kosovo. Audierile urmaresc 'decelarea implicatiilor evenimentului pentru tara noastra si pentru regiune si stabilirea unei pozitii comune a autoritatilor nationale'.

In Parlamentul Romaniei nu va exista, curand, o majoritate care sa recunoasca "un act unilateral precum declararea independentei provinciei Kosovo", a declarat, marti, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, dupa o intrevedere avuta la Belgrad, cu omologul sau sarb, Dragan Sutanovac. Melescanu a mai spus, de asemenea, ca, in privinta statutului provinciei Kosovo, Guvernul roman este in favoarea unei solutii negociate intre autoritatile de la Belgrad si liderii albanezi din Kosovo.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 769 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor