Ieri aliati, azi dusmani:"Il voi da in judecata pe Teodor Melescanu pentru hotie"

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 19:26
4364 citiri
Ieri aliati, azi dusmani:"Il voi da in judecata pe Teodor Melescanu pentru hotie"

Traian Rece, presedintele interimar al partidului care a strans semnaturi pentru candidatura lui Melescanu, a anuntat, vineri, ca ii retrage sprijinul politic si ca va cere CCR sa ii respinga candidatura, pe motiv ca semnaturile de sustinere nu mai sunt valabile.

"Il voi da in judecata pe Teodor Melescanu pentru hotie. Daca Curtea Constitutionala imi da un raspuns nefavorabil, saptamana urmatoare, cu avocatii, il voi actiona in judecata pentru hotie, pentru insusirea unor bunuri si pentru jignirea adusa mie si partidului", a afirmat presedintele Partidului Dreptatii Sociale, intr-o conferinta de presa.

Rece a precizat ca Melescanu ar trebui sa-i inapoieze "aproximativ 180.000 de euro", bani reprezentand efortul financiar propriu in logistica si resursa umana a partidului, care au fost folositi in vederea strangerii semnaturilor pentru prezidentiale.

Liderul PDS a spus ca va depune la Curtea Constitutionala o adresa prin care informeaza ca Teodor Melescanu nu poate sa beneficieze de acele semnaturi, pentru ca sunt obtinute de PDS, existand acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat ca face acest demers dupa ce BEC i-a dat un raspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnaturilor in baza carora a fost admisa candidatura lui Teodor Melescanu la prezidentiale.

"Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut sa ni se dea (semnaturile - n. red.). Mi s-a spus, cu franchete, ca 'nu mai puteti sa le luati (semnaturile - n. red.), v-a pacalit si ati fost prost, sunt ale lui'", a sustinut Traian Rece.

Liderul PDS si-a motivat retragerea sprijinului politic prin faptul ca Melescanu a incalcat protocolul de sustinere a candidaturii pe care l-a incheiat cu Partidul Dreptatii Sociale.

Potrivit liderului PDS, din cele 450.000 de semnaturi stranse pentru candidatura lui Teodor Melescanu, 345.000 au fost adunate de partidul sau, in intervalul 9-22 septembrie.

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca Teodor Melescanu si-a depus candidatura la presedintie in calitate de independent si este singurul in masura sa isi retraga candidatura.

"Domnul Melescanu si-a depus candidatura ca independent insotita de peste 200.000 de semnaturi. Singurul care poate retrage candidatura este Teodor Melescanu, printr-o cerere pe propria raspundere", a precizat Muhulet.

Presa a relatat miercuri ca Partidul Dreptatii Sociale, care s-a implicat in strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Teodor Melescanu, isi retrage sustinerea.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Cine ar câștiga dacă ar avea loc alegeri parlamentare duminica viitoare. PNL, pe locul doi SONDAJ
Cine ar câștiga dacă ar avea loc alegeri parlamentare duminica viitoare. PNL, pe locul doi SONDAJ
PSD ar obţine 37% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL - 20%, AUR - 14% şi de USR PLUS - 13%, conform unui Barometru al opiniei publice realizat de...
Sursa: AGERPRES