Melescanu a aflat din raportul UE ca marea coruptie e o "problema importanta"

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 13:45
1688 citiri
Melescanu a aflat din raportul UE ca marea coruptie e o "problema importanta"

Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a declarat joi, ca a vazut proiectul Raportului Comisiei Europene pe justitie si a confirmat faptul ca lupta impotriva marii coruptii este una din prioritatile la care se refera documentul.

"Uitandu-ma la raport si incercand sa fac o evaluare, as spune ca, problema importanta ramane lupta impotriva coruptiei si mai ales a marii coruptii. Aceasta reprezinta in contiunare o prioritate, asa cum reiese atat din raport cat si mai ales din evaluarile facute de noi la minister", a declarat Melescanu.

El a mai spus ca nu crede ca la raportul din aceasta vara se va pune problema activarii clauzei de salvgardare. "Nu cred ca se pune problema activarii clauzei daca vom tine seama de planul de actiune al Guvernului si daca vom reusi adoptarea noilor coduri care sa fie intradevar unele europene si daca se vor inregistra progrese in ceea ce priveste ANI", a mai spus ministrul.

In opinia sa, Raportul pe justutie nu este "nici pozitiv, nici negativ". "Probabil ca Raportul nici nu va fi dezbatut si procedura va fi una de adoptare tacita. Acesta nu este un raport care sa evalueze starea justitiei din Romania, ci pur si simplu va prezenta factual ce s-a facut si ce ramane de facut, astfel incat, pana la Raportul de evaluarea din iunie autoritatile romane sa stie ce prioritati au", a mai spus Melescanu.

Totodata el a mai afirmat ca punctul slab al Romaniei este ca trebuie sa ajunga foarte rapid la o justitie de tip european. "Romania a pornit de foarte departe, de la o justitie de tip sovietic, stalinist si trebuie sa ajunga rapid la una europeana", a declarat Melescanu.

Raportul preliminar pe justitie al CE arata ca cea mai mare ingrijorare este, in privinta Romaniei, lupta impotriva coruptiei, erorile procedurale ce au dus la restituirea dosarelor sunt puse la indoiala, in timp ce schimbarile la legile penale sunt criticate, au declarat pentru NewsIn, surse europene.

Mesajul raportului pe justitie al Comisiei Europene ce va fi publicat in urmatoarele zile arata ce mai trebuie facut pana la raportul final din iulie 2008, a declarat, pentru NewsIn, Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Comisia Europeana pune la indoiala asa-zisele erori de procedura ce au stat la baza returnarii dosarelor de coruptie la nivel inalt, potrivit variantei preliminare de raport, au indicat luni seara, pentru NewsIn, surse europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
#Justitie, #raoprt, #melescanu , #stiri Teodor Melescanu