Melescanu propune Guvern de tehnocrati cu premier independent

Luni, 23 August 2010, ora 13:57
1299 citiri
Melescanu propune Guvern de tehnocrati cu premier independent

Senatorul liberal Teodor Melescanu considera ca cea mai buna solutie pentru Romania, in cazul in care motiunea de cenzura anuntata de PSD va duce la caderea Guvernului Boc, este aceea a unui guvern de tehnocrati cundus de un premier independent.

Declaratia a fost facut luni, la RFI, dupa ce fostul premier Adrian Nastase a declarat ca, in opinia sa, daca motiunea de cenzura este adoptata, "guvernul de serviciu" ar trebui sa fie condus neaparat de un prim-ministru social-democrat, iar componenta guvernarii ar trebui sa fie una asemanatoare Cabinetului Stolojan, din 1991.

Intrebat de RFI daca liberalii ar sustine un Guvern PSD de pe bancile Opozitiei, Teodor Melescanu a raspuns:

"Depinde de ce va contine programul politic al acestui Guvern. Dupa parerea mea si asta este o opinie personala, eu consider ca este inca valabila - si chiar mai de actualitate decat era - oferta PNL si PSD privind un Guvern de tehnocrati cu sprijin politic din partea tuturor partidelor, daca se poate sau unui numar cat mai mare de partide reprezentate in Parlament si cu un prim-ministru independent.

Nu discutam acum de persoane, dar ca solutie, aceasta este solutia pe care o vad eu in perioada actuala si pe care cred ca ar trebui sa o sprijinim, sigur, bazat pe aprobarea unui program foarte clar de relansare economica".

Partidele de Opozitie par a fi convinse ca motiunea de cenzura anuntata inca de la finalul sesiunii parlamentare trecute are sanse sa duca la o noua cadere a unui guvern condus de Emil Boc, dupa cea din toamna anului trecut.

Totusi PSD si PNL par sa nu se puna de acord in privinta celor ce vor urma dupa aceasta vitorie politica. In timp ce liberalii se arata gata sa guverneze chiar si singuri, social-democratii sustin ca nu vor intra la guvernare decat in urma unor alegeri.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Preşedintele României face miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. Preşedintele Iohannis va fi primit la ora 11:00, la Palatul...
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Sursa: Ziare.com