Melescanu si-ar fi dorit sa nu plateasca despagubiri pentru Stanculescu si Chitac

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 19:47
2128 citiri
Melescanu si-ar fi dorit sa nu plateasca despagubiri pentru Stanculescu si Chitac

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, joi, ca ar fi fost mai bine ca MAp sa nu fie raspunzator in solidar, alaturi de Mihai Chitac si Victor Stanculescu, privind plata unor despagubiri catre partile civile din dosarul Revolutiei din Timisoara.

"Pe langa cei doi inculpati, suntem solidari si noi cu ei la plata de despagubiri civile, care sunt daune materiale si morale catre 219 parti civile, care au pretentii formulate intre 5000 si 25.000 de lei noi.

Acum, in situatia in care partile civile se vor indrepta impotriva Ministerului Apararii cu cereri in vederea executarii acestor obligatii care au fost stabilite conform sentintei pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Apararii va efectua plata acestor sume conform legii, urmand a se intoarce pentru recuperarea acestora impotriva celor doi condamnati", a declarat Melescanu.

Ministrul apararii a spus, insa, ca ar fi fost mai bine ca ministerul sa nu fie obligata in solidar in acest caz.

"Din punct de vedere juridic, cei doi erau reprezentanti ai institutiei, ai Ministerului Apararii si asa in dosar, cel putin cei care au instrumentat dosarul au mers pe aceasta solutie de raspundere solidara.

Cred ca ar fi fost mai bine sa nu fim in solidar, insa din punct de vedere juridic, avand in vedere ca la data respectiva cei doi aveau calitatea de angajati, exista institutia raspunderii solidare. Imaginea care este asociata cu acele persoane este imaginea Ministerului Apararii Nationale dinainte de '89.

Institutia noastra nu cred ca poate sa isi vada imaginea afectata, pentru ca daca sunt responsabilitati constatate prin decizii judecatoresti ramase definitive si executorii, eu cred ca imaginea noastra va fi vazuta mai favorabil, tocmai ca o institutie care isi asuma responsabilitati, nu care ii revin, nu care ne revin noua neaparat ca persoane, ci institutiei ca o continuatoare a vechiului Minister al Apararii Nationale de pe vremea comunista", a mai afirmat Melescanu.

Recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse miercuri de inalta Curte prin decizie definitiva si irevocabila.

Ceo doi au fost incarcerati, miercuri, la Spitalul Penitenciar Jilava.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Theodor Melescanu, #MAp, #despagubiri, #solidar, #Athanasie Stanculescu, #Mihai Chitac , #stiri Teodor Melescanu