Melescanu spune ca o varianta ar fi sa fie suspendat 6 luni din partid dar sa ramana afiliat ALDE

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 14:12
5157 citiri
Melescanu spune ca o varianta ar fi sa fie suspendat 6 luni din partid dar sa ramana afiliat ALDE

Senatorul ALDE Teodor Melescanu, sustinut de PSD pentru Senat, a declarat ca este dispus sa fie suspendat din ALDE timp de sase luni pentru a rezolva problema legata de pozitia partidului, dar si pentru mentinerea grupului de la Senat. Melescanu sustine ca a discutat acest subiect si cu alti colegi.

Intrebat daca grupul senatorial ALDE se va desfiinta in cazul in care va pleca din partid, Teodor Melescanu a declarat: "Eu cred ca poate foarte bine sa continue daca exista intelegere si dorinta de dialog. Soutia foarte simpla ar fi sa ma suspende pentru sase luni, ramanand in cadrul ALDE si a grupului parlamentar".

Acesta a spus ca este dispus sa se suspende din calitatea de parlamentar ALDE si sa obtina continuitatea in grupul din care face parte.

Melescanu a mai transmis ca nu a vorbit cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu despre aceasta propunere, dar ca a discutat cu alti colegi din grup.

"Sunt foarte interesati", a afirmat senatorul.

Teodor Melescanu refuza ideea de a nu mai fi propunerea PSD pentru sefia Senatului si nu crede ca exista o baza juridica pentru excluderea sa din partid.

"In niciun caz. Cand iau o decizie, o duc pana la capat. E o decizie care dupa parerea mea nu are o baza juridica necesara. Dupa parerea mea, nu exista niciun argument pentru aceasta excludere Am discutat cu toata lumea. Speram sa inteleaga. Eu am o candidatura, am acceptat-o, sper sa obtin numarul necesar de voturi", a declarat Melescanu.

Senatorul considera ca poate obtine sustinerea colegilor din ALDE pentru alegera sa in fruntea Senatului.

"Nu e vorba de negociere, oamenii ma cunsoc foarte bine si cei care doresc sa ma sustina ma vor sutine. Ramane ce s-a propus deja", a mai spus acesta.

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat ca PSD a luat in calcul ca prin propunerea senatorului ALDE Teodor Melescanu la sefia Senatului sa adune sustinerea a 15 senatori si deputati din ALDE. Tariceanu crede ca ar putea avea loc "vreo dezertare sau doua" din partidul sau.

ALDE a stabilit, marti, sustinerea lui Ion Popa pentru functia de presedinte al Senatului. Totodata, partidul a decis ca persoanele care accepta functii, fara acordul formatiunii, sa fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Melescanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Calin Popescu Tariceanu la sefia Senatului in plenul de marti, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate in Biroul Permanent. In cursa mai este si Alina Gorghiu din partea PNL.

Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, luni, in plen, demisia din functia de presedinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Arges, Serban Valeca, dupa vacantarea functiei in plenul de luni.

Vezi si:

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...