Melescanu spune ca o varianta ar fi sa fie suspendat 6 luni din partid dar sa ramana afiliat ALDE

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 14:12
5210 citiri
Melescanu spune ca o varianta ar fi sa fie suspendat 6 luni din partid dar sa ramana afiliat ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul ALDE Teodor Melescanu, sustinut de PSD pentru Senat, a declarat ca este dispus sa fie suspendat din ALDE timp de sase luni pentru a rezolva problema legata de pozitia partidului, dar si pentru mentinerea grupului de la Senat. Melescanu sustine ca a discutat acest subiect si cu alti colegi.

Intrebat daca grupul senatorial ALDE se va desfiinta in cazul in care va pleca din partid, Teodor Melescanu a declarat: "Eu cred ca poate foarte bine sa continue daca exista intelegere si dorinta de dialog. Soutia foarte simpla ar fi sa ma suspende pentru sase luni, ramanand in cadrul ALDE si a grupului parlamentar".

Acesta a spus ca este dispus sa se suspende din calitatea de parlamentar ALDE si sa obtina continuitatea in grupul din care face parte.

Melescanu a mai transmis ca nu a vorbit cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu despre aceasta propunere, dar ca a discutat cu alti colegi din grup.

"Sunt foarte interesati", a afirmat senatorul.

Teodor Melescanu refuza ideea de a nu mai fi propunerea PSD pentru sefia Senatului si nu crede ca exista o baza juridica pentru excluderea sa din partid.

"In niciun caz. Cand iau o decizie, o duc pana la capat. E o decizie care dupa parerea mea nu are o baza juridica necesara. Dupa parerea mea, nu exista niciun argument pentru aceasta excludere Am discutat cu toata lumea. Speram sa inteleaga. Eu am o candidatura, am acceptat-o, sper sa obtin numarul necesar de voturi", a declarat Melescanu.

Senatorul considera ca poate obtine sustinerea colegilor din ALDE pentru alegera sa in fruntea Senatului.

"Nu e vorba de negociere, oamenii ma cunsoc foarte bine si cei care doresc sa ma sustina ma vor sutine. Ramane ce s-a propus deja", a mai spus acesta.

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat ca PSD a luat in calcul ca prin propunerea senatorului ALDE Teodor Melescanu la sefia Senatului sa adune sustinerea a 15 senatori si deputati din ALDE. Tariceanu crede ca ar putea avea loc "vreo dezertare sau doua" din partidul sau.

ALDE a stabilit, marti, sustinerea lui Ion Popa pentru functia de presedinte al Senatului. Totodata, partidul a decis ca persoanele care accepta functii, fara acordul formatiunii, sa fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Melescanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Calin Popescu Tariceanu la sefia Senatului in plenul de marti, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate in Biroul Permanent. In cursa mai este si Alina Gorghiu din partea PNL.

Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, luni, in plen, demisia din functia de presedinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Arges, Serban Valeca, dupa vacantarea functiei in plenul de luni.

Vezi si:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la o bancă de ţesut în interiorul Spitalului Colentina şi a menţionat că aceasta ar putea fi gata la sfârşitul...
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că marţi, 27 februarie, este programată o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, de la ora 16.00. Cele două partide urmează să aibă...
#Melescanu Senat suspendat ALDE , #stiri Teodor Melescanu