Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unul dintre militarii raniti in Afganistan, operat in Germania

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 13:13
1683 citiri
Unul dintre militarii raniti in Afganistan, operat in Germania

Unul dintre militarii raniti duminica in Afganistan va fi transportat la baza Rammstein, din Germania, pentru o interventie chirurgicala, fiind posibil ca si un alt soldat, care are o fractura de mandibula, sa fie transferat tot acolo, a declarat, luni, ministrul Apararii, Teodor Melescanu.

"Cel mai afectat este Matei Gheorghe Irinel. In cursul acestei dimineti, va fi transportat la Baza Ramsstein, in Germania, pentru o interventie chirurgicala. E posibil ca si al doilea, care are o fractura de mandibula, in cazul in care la Kandahar nu se va putea rezolva problema, sa fie transferat tot acolo", a declarat ministrul, care a adaugat ca ceilalti doi militari raniti nu au niciun fel de probleme grave si ca sunt in afara oricarui pericol.

Potrivit oficialului MAp, pierderile omenesti sunt inerente atunci cand se urmareste sa se faca din Afganistan o tara sigura."Se pot spune lucruri frumoase, dar realitatea este realitate, unii platesc uneori cu viata aceasta participare la aceasta misiune, care urmareste tocmai sa faca din Afganistan o tara sigura, care sa nu mai fie o baza pentru atacuri teroriste impotriva altor state", a mai spus Melescanu.

O aeronava militara va pleca, luni, spre Afganistan, pentru a aduce in tara trupul militarului ucis, duminica, in timpul unei misiuni de patrulare, in timp ce starea de sanatate a celorlalti trei soldati internati la Kandahar este stabila, a declarat purtatorul de cuvant al MAp, Andreea Dumitru.

"O aeronava militara va pleca cel mai probabil astazi (n.r. luni) spre Afganistan pentu a-l aduce inapoi pe sergentul Dragos Traian Alexandru. Speram ca in doua trei zile sa ajunga in tara", a afirmat, pentru NewsIn, Andreea Dumitru.

Potrivit reprezentantului MAp, unul dintre militari raniti a fost operat in spitalul militar din Kandahar. "Soldatul Ionut Claudiu Butoi a fost operat", a spus Dumitru, care a adaugat ca starea celorlati doi militari internati in spitalul din Kandahar este stabila si, daca evolutiile medicale vor fi pozitive, se vor intoarce in baza de la Langman.

Un militar roman a fost ucis si alti patru au fost raniti duminica, in jurul orei 10.00, ora Romaniei, in Afganistan, a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat publicat pe site.

Militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" se aflau intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

In urma exploziei, sergentul major Dragos Traian Alexandrescu, a fost ucis. Militarul era casatorit, avea doi copii si este angajat al Ministerului Apararii din 2003.

Militarii raniti au primit asistenta medicala la fata locului, dupa care au fost transportati la spitalul militar din Baza Lagman.

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#militar, #Afganistan, #Germania, #Rammstein, #Teodor Melescanu , #stiri Teodor Melescanu