Melescanu, despre alianta cu ProRomania: Coalitia cu PSD nu este amenintata in niciun fel. Deocamdata

Miercuri, 07 August 2019, ora 12:45
4084 citiri
Melescanu, despre alianta cu ProRomania: Coalitia cu PSD nu este amenintata in niciun fel. Deocamdata
Foto: Arhiva Ziare.com

Teodor Melescanu a dat detalii despre alianta dintre ALDE si ProRomania, anuntata chiar astazi de liderul sau de partid, Calin Popescu Tariceanu.

"Este vorba despre o intentie a dlui presedinte Tariceanu si a dlui Ponta, dar trebuie sa vedem in ce masura este functionala si sub ce forma", a declarat Teodor Melescanu, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Intrebat daca formatiunea din care face parte a avut consultari cu social-democratii in acest sens, Melescanu a spus ca nu stie: "Nu am informatii despre consultarile pe aceasta tema".

De asemenea, ministrul de Externe a spus ca, deocamdata, coalitia de guvernare nu este amenintata in niciun fel.

"Pai deocamdata nu este amenintata in niciun fel. Va trebui rezolvata si problema modului in care ne pozitionam. Nu trebuie sa fim cu un picior in coalitia de guvernare si cu un picior in minoritate, opozitie la nivelul Parlamentului. Lucrurile trebuie transate pana la urma. (...) Trebuie sa evaluam foarte serios care sunt consecintele unei asemenea decizii, avand in vedere initiativa si intentia comunicata astazi publicului", a mai precizat Melescanu.

Intrebat daca aceasta colaborare cu fostul premier Victor Ponta inseamna sustinerea lui Tariceanu la alegerile prezidentiale din toamna, Melescanu a replicat ca este prea devreme pentru o asemenea discutie.

"Este prea devreme. Nu e foarte clar care va fi finalitatea. Ne vom consulta si noi, si colegii din ProRomania", a punctat ministrul.

In fine, Melescanu a explicat si de ce a fost ales partidul lui Ponta pentru formarea unei aliante.

"Nu este vorba despre o mare alegere, ci de faptul ca si la nivelul ALDE, si la nivelul ProRomania exista elemente solide de politici liberale care trebuie sa fie intr-adevar sustinute de o majoritate cat mai mare.

Este vorba despre o abordare practica, care sa aiba in vedere interesele Romaniei si interesul nostru. Daca ne uitam pe tabla de sah a politicii romanesti, este partenerul cel mai apropiat pentru noi".

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri la amiaza, ca partidul sau va face alianta cu ProRomania, formatiunea condusa de Victor Ponta.

"Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul ProRomania, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei aliante politice!", a scris Tariceanu pe Facebook.

Astfel, presedintele Senatului a explicat ca ALDE si ProRomania vor avea grupuri parlamentare comune si "astfel vom fi a treia forta politica parlamentara, dupa PSD si PNL".

Iata si reactia lui Victor Ponta: Nu am luat decizii, dar am discutat si progresat

Eveniment Quarterly Report

Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Politologul Theodor Paleologu a afirmat, duminică seară, 10 decembrie, că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”. Un candidat propriu al PNL...
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele...
#Melescanu alianta ALDE Pro Romania , #Victor Ponta