Jocuri de culise la Arhiepiscopia Tomisului. Teodosie ar fi încercat să îl schimbe pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR

Autor: N.G.
Joi, 10 August 2023, ora 21:41
3315 citiri
Jocuri de culise la Arhiepiscopia Tomisului. Teodosie ar fi încercat să îl schimbe pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR
IPS Teodosie l-ar fi vrut schimbat din funcție pe Vasile Bănescu

La Arhiepiscopia Tomisului s-au purtat discuții despre demiterea lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, conform unor înregistrări publicate de Dobrogea Live.

Eugen Tănăsescu, fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, vorbește despre influența pe care Aneta Badiu, fost consul, o are asupra ierarhului Tomisului, și despre modul în care s-a dorit și s-a încercat demiterea lui Vasile Bănescu.

„Ea (Aneta Badiu n.red.) a venit de la București să vorbească … dar a zis ca să fiu și eu de față ca să vorbim despre chestia asta: mesajul patriarhului și scandalul cu Bănescu. Am zis: Doamnă, am senzația că patriarhul chiar nu știe ce e cu Bănescu. El, acolo, e băgat cu Baconschi, cu (…), poate e cazul… Și a zis: da, foarte bine. Hai să-i scriem. Te rog să-i faci o scrisoare imediat.

A mai avut o idee, dar am zis nu. Ei sunt frați, să se ducă înaltul (IPS Teodosie n.red.) la patriarh, să-și vorbească ca frații. Să discute, să lămurească problema. Este sub demnitatea lui să comunice cu patriarhul prin alții. Între ierarhi nu există intermediari. Foarte bună ideea, a zis. I-a zis lu’ înaltu’: vă duceți la ăsta… Înaltu’ a zis: mă duc. Înaltu’ era ca un copil. Probabil l-a ajutat foarte mult că de aici i se trage influența … că un om care te ajută, asculți de el. Dar mai scapă și ea prin porumb”, ar fi spus Eugen Tănăsescu.

Scrisoarea însă n-a mai fost transmisă patriarhului. „Am scris scrisoarea, am dat-o ca să afle patriarhul ce hram poartă Bănescu. Altceva nu aveam ce să zic. Era o scrisoare din partea înaltului în care el era nemulțumit de faptul că, deși pare că el l-a atacat pe Bănescu, de fapt cel atacat a fost el. Și că Bănescu este cu două fețe și a avut niște luări de poziție de care nu s-a dezis, iar în concluzie, patriarhul să dispună. Poate patriarhul nu știe ce a zis Bănescu.”

Mai departe, Eugen Tănăsescu vorbește despre faptul că Vasile Bănescu „a atacat chiar ierarhia când a fost vorba de Catedrala Mântuirii. Și acum este articolul pe Revista 22. I-am trimis articolul, i-am făcut draftul de Bănescu…. dacă ea (Aneta Badiu n.red.) nu a mușcat-o cum trebuie, treaba lor, nu e treaba mea. Dacă nu i-a plăcut, să fie sănătoasă, să facă ea una mai bună. Ea e convinsă că o să zboare Bănescu. Ideea e să-l zboare la sinod, va veni sinodul de acum din iunie”.

Avocatul Arhiepiscopului Tomisului, Adrian Cuculis, afirmă că nu există şi nu a existat o relaţie de colaborare instituţională între Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public, susţinând că s-a încercat o decredibilizare lui ÎPS Teodosie şi a Arhiepiscopiei prin prezentarea unor înregistrări trunchiate.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului după ce în presa locală a apărut o convorbire telefonică în care preotul lasă să se înțeleagă că o clarvăzătoare face legea în Arhiepiscopie și că îl influențează pe ÎPS Teodosie.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Teodosie Arhiepiscopie Tomis, #Vasile Banescu, #Eugen Tanasescu , #BOR