Singura femeie radicalizată din România, reținută din nou de DIICOT. Este acuzată că a promovat ”sistematic” organizaţii teroriste

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 15:50
4815 citiri
Singura femeie radicalizată din România, reținută din nou de DIICOT. Este acuzată că a promovat ”sistematic” organizaţii teroriste
Singura femeie radicalizată în România, reținută de DIICOT FOTO stiripesurse.ro

Singura femeie radicalizată din România a fost reținută de procurorii DIICOT, fiind acuzată că a promovat mesaje de propagandă, dar și imagini cu activitatea unor organizații teroriste active în Orientul Mijlociu.

Femeia urmează să fie dusă cu propunere de arestare în fața instanței.

”La data de 23.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”, se artată într-un comunicat DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că, femeia, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto) radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.

”În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia”, potrivit sursei citate.

În timpul perchezițiilor din locuința femeii au fost identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cursul zilei de joi, 24 noiembrie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Liliana Florentina Gîdea a fost deferită justiției de procurorii DIICOT și în octombrie 2021 și a fost acuzată de răspândire de materiale de propagandă cu tentă teroristă precum și de radicalizare. Ea a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Doi angajați ai unui spital din Bacău, duși la arestare de procurorii DNA. Acuzațiile care li se aduc
Doi angajați ai unui spital din Bacău, duși la arestare de procurorii DNA. Acuzațiile care li se aduc
Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi duși la arestare într-un dosar în care sunt acuzați că i-au cerut unui om de afaceri o...
Directorul FBI a făcut o vizită fulger la București. Cu cine s-a întâlnit Christopher Wray
Directorul FBI a făcut o vizită fulger la București. Cu cine s-a întâlnit Christopher Wray
Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), Christopher Wray, a făcut o vizită în România, a anunțat Ministerul Public. Oficialul s-a întâlnit cu șefii principalelor structuri...
#terorist, #organizatii teroriste, #DIICOT, #teroristi romania, #retinere , #DIICOT
Comentarii