Elon Musk se teme că ar putea fi dat afară din cadrul propriei sale companii, Tesla

Vineri, 24 Mai 2024, ora 06:07
2608 citiri
Elon Musk se teme că ar putea fi dat afară din cadrul propriei sale companii, Tesla
FOTO Pixabay

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a exprimat recent îngrijorările cu privire la posibilitatea de a fi îndepărtat din funcția de conducere a companiei. În cadrul unei conferințe despre veniturile Tesla, Musk a vorbit despre procentul mic pe care îl mai deține la Tesla și despre vulnerabilitatea pe care acest lucru o reprezintă pentru rolul său de lider.

Deținând aproximativ 13% din acțiunile Tesla, Musk a indicat că ar putea fi în pericol de a fi votat afară de către firmele de consultanță pentru acționari, menționând în mod specific Glass Lewis și Institutional Shareholder Services.

În timpul conferinței, Musk a comparat aceste firme cu grupul extremist ISIS, sugerând că sunt influențate de „activiști” cu idei neconvenționale. Totuși, această comparație a fost făcută într-un context de umor și nu trebuie neapărat interpretată literal.

Ce schimbări vrea să aducă Elon Musk

Musk a menționat și posibilitatea de a-și mări procentul la cel puțin 25% pentru a-și consolida influența în companie. El a discutat despre crearea unei clase duble de acțiuni, asemănătoare cu structura Meta Platforms, pe care o consideră „ideală” pentru a-și asigura o influență mai puternică fără a căuta beneficii economice suplimentare.

Această dezvăluire vine după ce Musk a făcut un apel public către consiliul Tesla. Recent, acesta a vândut aproape 40 de miliarde de dolari în acțiuni Tesla pentru a acoperi taxele și pentru a susține achiziția platformei de social media Twitter, pe care ulterior a redenumit-o X.

În timpul conferinței, Musk a subliniat angajamentul Tesla față de domeniul inteligenței artificiale (AI) și al roboticii. Cu toate acestea, el a afirmat că, fără o cotă de cel puțin 25% în cadrul Tesla, ar urmări dezvoltarea de produse AI și robotice în altă parte.

Pe lângă Tesla, Musk deține și conduce mai multe companii, inclusiv platforma de social media X (anterior Twitter), SpaceX, The Boring Company și Neuralink.

Șoferul unei Tesla Model S a intrat într-o mașină de poliție în timp ce utiliza funcția de pilot automat
Șoferul unei Tesla Model S a intrat într-o mașină de poliție în timp ce utiliza funcția de pilot automat
Un șofer de Tesla Model S a fost implicat într-un accident cu o mașină de poliție în timp ce folosea telefonul mobil. Incidentul a avut loc la mijlocul lunii iunie în Fullerton, la...
Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
Logitech a lansat noul stylus MX Ink, versiunea a doua a stiloului său XR (Extended Reality). Prima generație, VR Ink pentru PC VR, lansată în 2019, necesita stații de bază SteamVR Tracking...
#tesla, #Elon Musk, #tehnologie , #Tesla
  1. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  2. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  3. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  4. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  5. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  6. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  7. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  8. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  9. Cadou pentru șoferi. Taxa care a fost suspendată pe 20 iunie
  10. Ce sectoare duc greul pentru PIB în 2024 și unde este ținută creșterea pe loc. Semnalul de alarmă tras de economiști privind revenirea cererii pe piață ANALIZA