Actiunile Tesla au scazut cu 9%, dupa ce Musk a spus ca pretul lor e prea mare

Sambata, 02 Mai 2020, ora 07:54
3882 citiri
Actiunile Tesla au scazut cu 9%, dupa ce Musk a spus ca pretul lor e prea mare

Actiunile producatorului de automobile electrice Tesla au scazut vineri cu 9%, dupa ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter ca pretul acestora este prea mare.

"Pretul actiunilor Tesla este prea mare", a scris Musk pe Twitter, intr-unul dintr-o serie de mesaje neobisnuite, inclusiv unul in care a citat fragmente din imnul national al Statelor Unite si a afirmat ca isi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul actiunilor a sters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursiera a Tesla si aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participatiei detinuta de Musk la companie. Cu toate acestea, pretul actiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la inceputul lunii aprilie.

La peste doua ore dupa publicarea tweeturilor, Tesla nu a raspuns solicitarilor de comentarii.

Publicatia Wall Street Journal a relatat ca Musk a raspuns unui email in care a fost intrebat daca glumeste sau daca tweetul a fost aprobat inainte de a-l publica afirmand: "Nu".

Nu este prima oara cand Musk a publicat tweeturi provocatoare. In august 2008, Musk a scris pe Twitter ca a asigurat finantarea pentru o posibila retragere de la bursa a Tesla, anunt care a dus la proces de frauda intentat de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare. Musk a incheiat un acord cu SEC, acceptand plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari si aprobarea tweeturilor care includ informatii importante despre companie de catre un avocat al Tesla.

Luna trecuta, un judecator federal a afirmat ca Tesla si Musk trebuie judecati intr-un proces intentat de actionari in legatura cu tweetul referitor la retragerea de la bursa, inclusiv pentru acuzatia ca Musk a intentionat sa ii fraudeze.

In aprilie 2019, Musk a scris pe Twitter: "Twitterul meu este un nonsens total in acest moment".

Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmaritori pe Twitter, el fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Cresterea recenta a actiunilor Tesla face ca Musk sa fie aproape de incasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor sase luni a capitalizarii de piata a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de optiuni prin care Musk va putea cumpara 1,69 milioane de actiuni Tesla, in cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...