Actiunile Tesla au scazut cu 9%, dupa ce Musk a spus ca pretul lor e prea mare

Sambata, 02 Mai 2020, ora 07:54
4232 citiri
Actiunile Tesla au scazut cu 9%, dupa ce Musk a spus ca pretul lor e prea mare
Foto: Facebook/Tesla

Actiunile producatorului de automobile electrice Tesla au scazut vineri cu 9%, dupa ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter ca pretul acestora este prea mare.

"Pretul actiunilor Tesla este prea mare", a scris Musk pe Twitter, intr-unul dintr-o serie de mesaje neobisnuite, inclusiv unul in care a citat fragmente din imnul national al Statelor Unite si a afirmat ca isi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul actiunilor a sters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursiera a Tesla si aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participatiei detinuta de Musk la companie. Cu toate acestea, pretul actiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la inceputul lunii aprilie.

La peste doua ore dupa publicarea tweeturilor, Tesla nu a raspuns solicitarilor de comentarii.

Publicatia Wall Street Journal a relatat ca Musk a raspuns unui email in care a fost intrebat daca glumeste sau daca tweetul a fost aprobat inainte de a-l publica afirmand: "Nu".

Nu este prima oara cand Musk a publicat tweeturi provocatoare. In august 2008, Musk a scris pe Twitter ca a asigurat finantarea pentru o posibila retragere de la bursa a Tesla, anunt care a dus la proces de frauda intentat de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare. Musk a incheiat un acord cu SEC, acceptand plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari si aprobarea tweeturilor care includ informatii importante despre companie de catre un avocat al Tesla.

Luna trecuta, un judecator federal a afirmat ca Tesla si Musk trebuie judecati intr-un proces intentat de actionari in legatura cu tweetul referitor la retragerea de la bursa, inclusiv pentru acuzatia ca Musk a intentionat sa ii fraudeze.

In aprilie 2019, Musk a scris pe Twitter: "Twitterul meu este un nonsens total in acest moment".

Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmaritori pe Twitter, el fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Cresterea recenta a actiunilor Tesla face ca Musk sa fie aproape de incasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor sase luni a capitalizarii de piata a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de optiuni prin care Musk va putea cumpara 1,69 milioane de actiuni Tesla, in cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#actiuni Tesla scadere, #Elon Musk pret actiuni Tesla , #masina electrica