Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service

Autor: Dan Stan
Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 09:25
3671 citiri
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Tesla

Mașinile electrice ale lui Elon Musk se confruntă cu noi probleme. 3.878 de vehicule Cybertruck au fost rechemate în service, pentru a repara pedala de accelerație. Potrivit oficialilor companiei americane, această piesă poate crea probleme deosebit de grave pe drumurile publice, a transmis vineri, 19 aprilie, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA.

Blocarea pedalei de acceleraţie ar putea determina vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident, a declarat autoritatea de reglementare a siguranţei auto într-o notificare.

Tesla a început livrările camionului său electric Cybertruck la sfârşitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza problemelor de producţie şi a constrângerilor de aprovizionare cu baterii.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3%. Astfel, au continuat seria de pierderi consemnată oe parcursul a cinci sesiuni, în care acţiunile au pierdut aproximativ 14%.

Tesla va înlocui sau repara gratuit ansamblul pedalei de acceleraţie, iar proprietarii vor fi anunţaţi prin scrisori trimise lor prin poştă, în iunie, a spus NHTSA.

În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule, potrivit unui raport al firmei de management al retragerii BizzyCar.

Cu toate acestea, majoritatea problemelor legate de rechemările Tesla sunt de obicei rezolvate prin actualizări de software over-the-air.

În februarie, Tesla a rechemat aproximativ 2,2 milioane de vehicule în Statele Unite din cauza unei dimensiuni incorecte a fontului de pe luminile de avertizare, iar autorităţile de reglementare din SUA şi-au actualizat investigaţia privind vehiculele companiei pentru pierderea servodirecţiei la statutul de analiză tehnică.

Concedieri pe bandă rulantă la Tesla

E panică la Tesla. La începutul acestei săptămâni, compania americană a anunțat că va demite peste 10% din forţa sa de muncă globală.

„Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea noastră fază de creştere, este extrem de important să ne uităm la fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor şi creşterea productivităţii”, a spus Musk în nota obţinută de CNBC.

Potrivit informării, „ca parte a acestui efort, am efectuat o revizuire amănunţită a organizaţiei şi am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajaţi cu peste 10% la nivel global”.

Tesla avea 140.473 de angajaţi în decembrie 2023.

Vânzările Tesla au scăzut puternic

În timp ce vânzările de vehicule electrice câştigă în continuare popularitate la nivel mondial, rata de creştere a vânzărilor a scăzut, în special pentru Tesla.

Compania se confruntă acum cu mai multă concurenţă ca niciodată. La sfârşitul anului 2023, grupul chinez BYD a detronat temporar Tesla, ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume.

Compania chineză de smartphone-uri Xiaomi a anunţat în martie că va vinde prima sa maşină electrică cu un preţ mult mai mic decât cel al automobilului Modelul 3 al Tesla.

Acţiunile Tesla au suferit pierderi în ultimele luni, scăzând cu 31% până în prezent.

Luni, 15 aprilie, acţiunile companiei au scăzut cu 3%.

Quarterly Report - Editia 4

Elon Musk se teme că ar putea fi dat afară din cadrul propriei sale companii, Tesla
Elon Musk se teme că ar putea fi dat afară din cadrul propriei sale companii, Tesla
Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a exprimat recent îngrijorările cu privire la posibilitatea de a fi îndepărtat din funcția de conducere a companiei. În cadrul unei conferințe despre veniturile...
Elon Musk a recunoscut în direct: ”Sunt un extraterestru” și pot dovedi acest lucru VIDEO
Elon Musk a recunoscut în direct: ”Sunt un extraterestru” și pot dovedi acest lucru VIDEO
În timpul unui interviu la evenimentul Viva Tech, magnatul tehnologiei, miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiilor SpaceX și Tesla renumit pentru remarcile sale neobișnuite, a...
#tesla, #masina, #Elon Musk , #Tesla