Tesla are nevoie de plăcuțe suedeze. Decizia luată de judecători după un proces deschis de producătorul de mașini

Marti, 28 Noiembrie 2023, ora 07:53
4555 citiri
Tesla are nevoie de plăcuțe suedeze. Decizia luată de judecători după un proces deschis de producătorul de mașini
Mașină Tesla la încărcat FOTO Pixabay

Un tribunal din Suedia a decis luni că autoritatea de transport a ţării trebuie să găsească o modalitate de a trimite plăcuţe de înmatriculare către Tesla, care sunt blocate de lucrătorii poştali, a informat ziarul Aftonbladet, transmite Reuters.

Decizia vine la câteva ore după ce producătorul american de maşini electrice a dat în judecată agenţia şi postul de stat PostNord, deoarece lucrătorii poştali au încetat să livreze plăcuţe pentru noile sale maşini.

Lucrătorii PostNord s-au alăturat pe 20 noiembrie grevei menite să forţeze Tesla să semneze un contract colectiv pentru mecanici din Suedia, iar agenţia de transport a refuzat să livreze plăcuţele prin alte mijloace, spunând că este obligată contractual să folosească PostNord.

Cu toate acestea, tribunalul districtual Norrkoping a decis că agenţia trebuie să trimită plăcuţele la Tesla în termen de şapte zile sau să plătească o amendă de 1 milion de coroane suedeze (95.000 de dolari).

”Este corect că s-a luat o decizie, de partea revendicării Tesla”, a declarat Johannes Ericsson, avocatul Tesla, pentru Aftonbladet.

Tribunalul districtual, agenţia de transport, Tesla şi avocatul acesteia nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Hotărârea este cea mai recentă întorsătură într-o bătălie dintre Tesla şi grupurile de muncă din Suedia.

Sindicatul IF Metall a pus mecanicii în grevă pe 27 octombrie, refuzând să ofere service pentru maşinile Tesla, deoarece compania nu ar accepta negocierile colective.

Membrii altor sindicate, inclusiv muncitorii portuari, electricienii şi personalul de curăţenie au luat măsuri ulterior, din simpatie.

Tesla are o politică de a nu semna contracte colective şi spune că angajaţii săi au condiţii la fel de bune sau mai bune decât cele cerute de IF Metall.

Sindicatul spune că este vital pentru modelul suedez al pieţei muncii ca toate companiile să aibă contracte colective.

Tesla, în dosarul său din instanţă, a numit decizia agenţiei de transport de a nu o lăsa să ridice plăcuţele de înmatriculare ”un atac unic asupra unei companii care operează în Suedia”.

Seko, sindicatul care a organizat lucrătorii PostNord, a declarat pentru Reuters că o soluţie uşoară pentru Tesla ar fi fost semnarea contractului colectiv de muncă cu IF Metall.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Numarul prosumatorilor depaseste 110.000, iar puterea instalata era de peste 1.400 MW, la 31 decembrie 2023, inregistrandu-se o incetinire in ceea ce priveste numarul acestora in ultima luna a...
#tesla, #masini, #placute inmatriculare, #proces , #masini electrice