Țara din care Tesla va cumpăra „două produse excelente”. Afacerea, estimată la cinci miliarde de dolari

Marti, 09 August 2022, ora 08:51
5376 citiri
Țara din care Tesla va cumpăra „două produse excelente”. Afacerea, estimată la cinci miliarde de dolari
Producătorul american de automobile electrice Tesla a semnat contracte în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra materiale pentru baterii FOTO Pixabay

Producătorul american de automobile electrice Tesla a semnat contracte în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra materiale pentru baterii de la companiile de procesare a nichelului din Indonezia, a declarat un ministru al guvernului de la Jakarta, pentru CNBC.

Cea mai mare economie din Asia de Sud-Est a încercat să determine Tesla să înfiinţeze o unitate de producţie în ţară, care are rezerve majore de nichel.

Preşedintele Joko Widodo s-a întâlnit cu fondatorul Tesla, Elon Musk, la începutul acestui an, pentru a spori investiţiile.

”Suntem în continuare în negocieri constante cu Tesla... dar au început să cumpere două produse excelente din Indonezia”, a declarat ministrul coordonator pentru afaceri maritime şi de investiţii, Luhut Pandjaitan, într-un interviu difuzat luni.

El a spus că Tesla a semnat un contract de cinci ani cu companiile de procesare a nichelului care operează din Morowali, pe insula Sulawesi.

Materialele de nichel vor fi folosite în bateriile cu litiu ale Tesla.

Tesla nu a răspuns imediat la un e-mail al Reuters în care solicita comentarii.

Indonezia este dornică să dezvolte în ţară autovehicule electrice şi industriile bateriilor şi a oprit exporturile de minereu de nichel pentru a asigura aprovizionarea investitorilor.

Măsura a atras cu succes investiţii de la giganţii chinezi din industria oţelului şi de la companii sud-coreene precum LG şi Hyundai.

Cu toate acestea, cele mai multe investiţii în nichel de până acum au fost destinate producţiei de metal brut, cum ar fi fonta de nichel şi feronic.

Guvernul intenţionează să impună taxe la export pentru aceste metale pentru a creşte veniturile, încurajând în acelaşi timp o producţie internă mai mare de produse de valoare mai mare, a declarat un oficial înalt pentru Reuters săptămâna trecută.

Citește și:
Decizie de ultimă oră luată de UEFA. Ce se întâmplă cu meciurile din Champions League
Decizie de ultimă oră luată de UEFA. Ce se întâmplă cu meciurile din Champions League
UEFA a decis, marţi, ca la meciurile din cupele europene care se vor disputa săptămâna aceasta să fie ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor busculadei din Indonezia. Un...
A crescut numărul morților din tragedia fotbalistică din Indonezia. Multe victime au fost călcate în picioare
A crescut numărul morților din tragedia fotbalistică din Indonezia. Multe victime au fost călcate în picioare
Un nou bilanţ oficial a ridica total de morţi la 131 în tragedia care a avut loc, sâmbătă, pe un stadion în Indonezia, anunţă AFP. Aceste şase noi victime, care au murit din cauza...