Tesla ar urma să dezvolte o nouă versiune a Model 3 pentru a reduce costurile de producție. Care vor fi diferențele

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 09:10
3412 citiri
Tesla ar urma să dezvolte o nouă versiune a Model 3 pentru a reduce costurile de producție. Care vor fi diferențele
Tesla Model 3 FOTO Twitter/ Futurist Forever

Tesla dezvoltă o nouă versiune a automobilului Model 3, pentru reducerea costurilor de producţie şi creşterea atractivităţii, au declarat patru persoane care cunosc acest efort, transmite Reuters.

Unul dintre obiectivele automobilului reproiectat, cu numele de cod ”Highland”, este reducerea numărului de componente şi a complexităţii din interiorul Modelului 3, concentrându-se în acelaşi timp pe caracteristicile pe care cumpărătorii Tesla le preţuiesc, inclusiv pe afişaj, potrivit surselor, care au cerut să nu fie numite deoarece schimbarea nu a fost anunţată.

Reproiectarea Model 3 vine în momentul în care sedanul electric se confruntă cu o concurenţă sporită din partea modelelor unor producători precum BYD din China, Hyundai, din Coreea de Sud, şi a lansărilor viitoare ale altor mari producători de automobile.

Sedanul reproiectat alimentat cu baterii, care ar putea include, de asemenea, unele modificări ale performanţei exterioare şi ale grupului de propulsie ale Modelului 3, va intra în producţie la fabrica Tesla din Shanghai şi la uzina companiei din Fremont, California, au spus două dintre persoane.

Tesla Shanghai Gigafactory va pune în producţie modelul 3 reproiectat în al treilea trimestru al anului 2023, au spus acestea.

Nu este clar când va începe producţia la uzina de la Fremont sau ce economii de costuri ar realiza Tesla în urma reproiectării, în timp ce lucrează cu furnizorii.

Efortul evidenţiază o abordare a dezvoltării vehiculelor iniţiată de Tesla şi copiată acum de alţi producători de automobile, inclusiv Toyota Motor, care înlătură complexitatea – şi costul – în producţie.

Este, de asemenea, un exemplu de proiect cheie la Tesla, care a continuat, chiar dacă directorul general Elon Musk s-a concentrat asupra achiziţiei sale dificile a Twitter în ultimele luni, un motiv de îngrijorare pentru investitorii Tesla.

Tesla nu a răspuns unei cereri scrise de comentarii din partea Reuters.

Reproiectarea modelului 3 se bazează pe modificarea modelului S -- sedanul premium EV al Tesla -- care a fost lansat anul trecut. Acea reproiectare a adăugat o manşă în stil avion în locul unui volan tradiţional şi a eliminat butoanele şi orificiile de aer tradiţionale, ca parte a unui interior minimalist, în care piesa centrală este un afişaj electronic de 17 inci.

Modelul 3, cel mai ieftin vehicul electric al Tesla, începând de la puţin sub 47.000 de dolari în Statele Unite, a fost cel mai bine vândut al producătorului de automobile, dar este depăşit de crossover-ul Model Y.

Cu doar patru modele în producţie, modificările de stil pentru orice parte a gamei Tesla au o importanţă uriaşă în comparaţie cu producătorii auto consacraţi.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#tesla, #Tesla Model 3, #costuri productie , #masini electrice
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
faliment scrie pe firma de trotinete a lui musca....