Mii de teste COVID expirate, găsite abandonate lângă Pădurea Crâng de lângă Buzău

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 13:07
1488 citiri
Mii de teste COVID expirate, găsite abandonate lângă Pădurea Crâng de lângă Buzău
Teste COVID

Conducerea Primăriei Buzău va depune o sesizare la Poliţie după ce pe parcursul weekendului au fost descoperite mii de teste COVID-19 abandonate în imediata apropiere a Pădurii Crâng de lângă municipiu.

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de poliţiştii locali, fără a avea date de identificare.

"Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii", a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu.

Pentru a identifica persoana care a abandonat testele expirate, viceprimarul Apostu a anunţat că va fi depusă o plângere la Poliţie.

"Important este că vom face o plângere către Poliţia Municipiului pentru că acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi, sunt toate datele de identificare pe fiecare cutie şi cred că poate fi descoperit producătorul. Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale", a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău.

Verificări ar putea desfăşura şi Garda de Mediu Buzău în situaţia în care Primăria Buzău va depune o sesizare.

"Până în momentul de faţă, Primăria Municipiului Buzău nu a făcut niciun demers cu privire la sesizarea Gărzii de Mediu, în conformitate cu prevederile legislaţiei de mediu şi a sănătăţii publice, sancţiuni poate aplica şi primăria prin compartimentele specializate. La rândul nostru, potrivit Ordonanţei 92/2021 privin regimul deşeurilor art.3 şi 4, deşeurile identificate pe un teren, revin în obligaţia primăriei de a le salubriza şi elimina, după aceea administraţia locală trebuie să înştiinţeze Garda de Mediu care se îndreaptă împotriva generatorului", a declarat, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.

Quarterly Report - Editia 4

Cutremur într-o regiune a României, în noaptea de miercuri spre joi. Ce magnitudine a avut
Cutremur într-o regiune a României, în noaptea de miercuri spre joi. Ce magnitudine a avut
Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul...
UPDATE Bărbat din Buzău, prins sub un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână
UPDATE Bărbat din Buzău, prins sub un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână
Un bărbat din Buzău a fost prins sub un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână, luni, 20 mai. UPDATE 6:07 Bărbatul de 36 de ani prins sub malul de pământ la Marunţisu a fost...
#test COVID, #pandemie covid, #test, #coronavirus, #Buzau , #teste saliva