Testamentul Reginei Elisabeta a II-a va fi închis într-un seif și rămâne secret timp de 90 de ani

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 09:04
5341 citiri
Testamentul Reginei Elisabeta a II-a va fi închis într-un seif și rămâne secret timp de 90 de ani
Reginei Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie FOTO Twitter

Testamentul Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie, va fi sigilat și plasat într-un seif special pentru următorii 90 de ani, scrie Reuters.

În seif, pe lângă testamentul Elisabetei a II-a, există deja documente similare ale soțului ei Prințul Philip (decedat în 2021) și surorii sale Prințesa Margareta (decedată în 2002). Seiful în sine este amplasat într-un loc inaccesibil străinilor. Un judecător supraveghează păstrarea documentelor.

Practica sigilării voințelor monarhilor: ce se știe despre ea

Practica sigilării testamentelor monarhilor din Marea Britanie datează din 1910 de la moatea prințul Francis de Teck, stră-străbunicul reginei Elisabeta a II-a.

În 2007, Robert Brown, care pretindea că este fiul nelegitim al lui Prințesei Margareta, dorea acces la testamentul ei. Dar instanța a considerat dovada lui nesemnificativă și l-a refuzat.

Publicul a aflat pentru prima dată despre această practică cu voința membrilor familiei regale abia în 2021. Apoi, executorul testamentului, Andrew Macfarlane, i-a cerut șefului Diviziei pentru Familie a Înaltei Curți din Londra să sigileze testamentul Prințului Philip.

Judecătorul a decis că testamentul ar trebui într-adevăr să fie sigilat, dar a decis să publice decizia sa pentru a oferi publicului o idee despre procedură. Atunci judecătorul a anunțat pentru prima dată existența unui seif care conține testamente regale.

Pe lângă documentul care atestă ultima voință a soțului monarhului britanic, acest seif deține și 32 de testamente ale altor membri de rang înalt ai familiei regale.

#testament, #secret, #Regina Elisabeta, #seif , #stiri Elisabeta a II-a