10 milioane de teste pentru Covid vor ajunge în școli. Contestația privind achizițiile a fost respinsă

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 18:03
1280 citiri
10 milioane de teste pentru Covid vor ajunge în școli. Contestația privind achizițiile a fost respinsă

Consiliul Național de Soluționare a Contestatiilor (CNSC) a respins vineri, 21 ianuarie, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind achiziția testelor de salivă pentru elevi.

În urma acestei decizii, autoritățile au anunțat că vor livra în unitățile de învățământ din țară zece milioane de teste, până la începutul săptămânii viitoare.

IGSU a făcut, vineri, precizări cu privire la Acordul-cadru care face obiectul achiziţiei a 18.500.000 bucăţi teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă.

”Întrucât, astăzi, CNSC a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic, prin Decizia nr. 154/21.01.2022, procesul de achiziţie s-a reluat. Astfel, astăzi, 21.01.2022, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a invitat, la sediul instituţiei, cei patru promitenţi furnizori în vederea încheierii contractelor subsecvente pentru furnizarea a 18.500.000 bucăţi teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că, dintre cele patru contracte subsecvente, trei au fost semnate astăzi de ambele părţi, urmând ca cel de-al patrulea să fie semnat în data de 22.01.2021.

”Primele 10.000.000 bucăţi teste vor fi recepţionate în cursul zilei de mâine, 22.01.2022, urmând ca în cursul aceleiaşi zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Municipiul Bucureşti, conform planului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei, astfel încât acestea să fie disponibile în unităţile de învăţământ în cursul săptămânii viitoare”, a transmis IGSU.

Ministrul Educației apreciază deblocarea situaţiei

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat distribuirea testelor în şcoli.

“Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate in şcoli 10 milioane de teste pentru preşcolari, elevi si angajaţi din învăţământ. Ministerul Educaţiei, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis repartizarea pe judeţe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2)”, a transmis acesta.

”Apreciem deblocarea procesului de achiziţie a testelor, atât de necesare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă sanitara a şcolilor şi grădiniţelor”, a mai transmis Cîmpeanu.

Citeste si:
Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Ministrul Educației: ”Este o condiție de bun simț!”
Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Ministrul Educației: ”Este o condiție de bun simț!”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți, 17 mai, că profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. „Vom avea clarificat și...
Sorin Cîmpeanu: "Am primit asigurări că eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid"
Sorin Cîmpeanu: "Am primit asigurări că eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, 16 mai, că a primit asigurări că eroarea informatică care a afectat plata salariilor personalului din învăţământ din mai multe...