A vrut sa mituiasca un politist pentru a-si scapa nepotul. Condamnare!

   

Un barbat din Gorj, care a incercat sa mituiasca un politist, a fost condamnat joi de catre Tribunalul Gorj. Gorjeanul nu va ajunge insa dupa gratii, pedeapsa fiind una cu suspendare. In schimb, politistul care a denuntat fapta a fost premiat de conducerea IGPR.
Ion Puienica a primit o pedeapsa de 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Barbatul si-a recunoscut fapta si a beneficiat de o pedeapsa redusa.

El a incercat sa ii ofere unui agent de politie suma de 200 de euro ca sa nu ii fie intocmit dosar penal nepotului sau. Tanarul a fost prins baut la volan de doua ori in aceeasi zi. Evenimentul a avut loc la inceputul lunii ianuarie.

Chemat pentru audieri la sediul politiei, tanarul sofer a venit insotit de unchiul sau, care a staruit pe langa lucratorii de politie sa propuna solutii favorabile in dosare, in schimbul unor foloase materiale.

"In acest context, un agent de politie a formulat denunt la DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Gorj, sens in care a fost constituita echipa operativa de prindere in flagrant, cei doi fiind surprinsi in flagrant in timp ce ofereau cu titlu de mita agentului de politie suma de 200 de euro. Ulterior au fost condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, iar in urma audierilor, unchiul celui aflat la volan a fost retinut pentru 24 ore", anuntau ofiterii DGA Gorj, pe 13 ianuarie.

Cateva saptamani mai tarziu, agentul de politie din Novaci care a refuzat spaga a fost premiat.

Acum, Puienica nu are voie sa paraseasca tara fara acordul instantei, barbatul aflandu-se sub control judiciar. In plus, gorjeanul este obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Bengesti Ciocadia, pe o perioada de 60 de zile.

"Spaga" de 200 de euro a fost confiscata. Sentinta nu este definitiva.
Joi, 21 Mai 2020, ora 20:10
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Grindina a acoperit pamantul, in judetul Gorj
Vant puternic, grindina si cantitati insemnate de apa au cazut in intervale scurte de timp. Asa s-a ...
Condamnare cu amanare pentru cadastristul primariei. Titluri de proprietate, desfiintate!
Functionarul Primariei Danesti, retinut in urma cu patru ani pentru inselaciune si fals material in ...
Povestea dramatica a bunicului care a jucat in curtea spitalului
Bunicul din Gorj care a devenit viral dupa ce a incins o sarba in curtea spitalului, dupa ce a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor