CE Oltenia a deschis trei procese pe numele fostilor sefi

   

Complexul Energetic Oltenia se pregateste de procese cu fostii membri ai Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere. Compania ia in calcul sa angajeze o casa de avocatura care sa-i reprezinte interesele in instanta. Litigiile se vor judeca la Tribunalul Gorj.
Cei 13 fosti sefi din Complexul Energetic Oltenia vor raspunde in justitie pentru prejudiciile de zeci de milioane de euro depistate in ultimii ani la companie. Verificarile au fost facute de Corpul de Control al fostului premier Viorica Dancila si al ministrului Energiei.

Primul proces a fost deschis pe data de 22 iunie. Este vorba despre o "actiune in daune contractuale". Sunt vizati cei cinci fosti membri ai Directoratului - Sorinel Boza, Daniel Antonie, Adriana-Luminita Popescu, Dan Vasile si Ovidiu Balacescu, dar si fostii supraveghetori Cornel Bobalca, Dan Codescu, Valentin Cudric, Robert Ghelasi, Florin Marin, Mirela-Cristina Micu si Mihai-Catalin Nichifor.

Patru zile mai tarziu, pe numele acestora a mai fost deschis un proces care are ca obiect "pretentii".

Separat, CE Oltenia i-a dat in judecata pe fostul manager Laurentiu Ciurel si pe fostul director Daniel Antonie, fiind vorba despre o actiune in daune contractuale.

Adunarea Generala a Actionarilor din cadrul CE Oltenia a aprobat, la inceputul lunii, promovarea in justitie a acestor actiuni.

Ministrul Economiei si Energiei, Virgil Popescu, spunea la preluarea mandatului ca vinovatii din CE Oltenia trebuie sa plateasca pentru "pagubele din management" descoperite la controale.

Dan Vasile a contestat revocarea sa din Directoratul CE Oltenia, dar a pierdut definitiv primul proces. Mai are unul deschis pe rolul Tribunalului Dolj.

La randul sau, fostul manager Sorin Boza a dat in judecata compania, obiectul dosarului fiind "pretentii".
Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:23
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor