Coronavirusul "a mancat" concediile functionarilor

   

Coronavirusul a obligat functionarii primariilor din judet sa intre in concediu de odihna. Fie ca au vrut sau nu, angajatii au stat pe rand acasa, desi nu isi programasera acest lucru. Unii si-au luat acum zilele de concediu aferente anilor trecuti.
La primaria din Targu-Carbunesti, angajatii si-au luat zilele de concediu neefectuate in anii trecuti. "Angajatii si-au luat zilele de concediu din anul 2019. Le-a ramas concediul de anul acesta, dar oamenii nici nu se mai gandesc la vacante, doar sa fie sanatosi. Eu nu mi-am luat concediu de patru ani de zile. Nici acum nu s-a putut sa-l iau. E important sa fim bine", a precizat Danut Birau, primarul din Targu-Carbunesti.

Si in orasul Turceni, angajatii primariei s-au rotit in concedii. "La noi s-au luat concedii prin rotatie. In prima faza au fost date cele restante din 2019 si apoi au luat de anul acesta. Nu avem functionari care sa-si fi terminat tot concediul. Au mai pastrat cateva zile in cazul in care se intampla ceva. Noi am incercat sa lucram cu personal minim in aceasta perioada, atat cat sa se asigure fluxul in primarie", a precizat primarul Cristina Cilibiu.

Au fost si comune acolo unde angajatii nu au putut sa-si ia concediu nici macar in perioada starii de urgenta. Motivul este legat de lipsa personalului. "Ne-am fi dorit sa le dam concedii, dar nu s-a putut. Noi suntem subdimensionati ca si personal, fiecare are atributii in plus si a fost aproape imposibil. S-au mai dat asa pe la cate un compartiment cateva zile, dar nu ca la alte primarii din judet pentru ca nu puteam bloca activitatea", a spus Ilie Pietroi, primarul din Aninoasa.
Joi, 21 Mai 2020, ora 08:53
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Grindina a acoperit pamantul, in judetul Gorj
Vant puternic, grindina si cantitati insemnate de apa au cazut in intervale scurte de timp. Asa s-a ...
Condamnare cu amanare pentru cadastristul primariei. Titluri de proprietate, desfiintate!
Functionarul Primariei Danesti, retinut in urma cu patru ani pentru inselaciune si fals material in ...
Povestea dramatica a bunicului care a jucat in curtea spitalului
Bunicul din Gorj care a devenit viral dupa ce a incins o sarba in curtea spitalului, dupa ce a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor