Depozit de deseuri langa vila unui gorjean. Culmea, cu autorizatie!

   

Situatie dificila pentru un gorjean care acum cativa ani si-a cumparat casa la Balesti. Cu doi ani in urma, chiar langa gardul lui a fost amenajat un depozit de deseuri, unde noapte de noapte sunt aduse mii de tone de sticla pisata. Depozitul a fost autorizat de Agentia pentru Protectia Mediului, desi se afla intre case locuite. Cazul a fost prezentat de jurnalistul Narcis Daju pe postul tv online TV Targu Jiu.
Ilie Holtea a povestit in emisiune cum a inceput totul: "Problemele au inceput in 2018, cand langa casa mea au fost facute lucrari. Initial am crezut ca sunt de igienizare, de la un nou proprietar care a cumparat langa mine. Treptat-treptat, au inceput sa apara diverse deseuri. Uimitor era ca apareau noaptea".

Sunt sute de mii de tone de sticla pisata, pe care vantul o ia si o duce pe drum, a mai spus Holtea. Pana de curand, spune acesta, deseurile erau depozitate direct pe pamant, dar intre timp a fost amenajata o platforma betonata. Cu putin timp inainte de un control al Garzii de Mediu Gorj, zona a fost igienizata, a spus Holtea. "Ce se vede acum este igienizat, saptamana trecuta am trimis o adresa la Garda de Mediu si, uimitor, au aparut niste muncitori care incearca sa faca curat", a explicat barbatul. Garda de Mediu Gorj a facut un control si a constatat ca nu exista spatii de depozitare si ca deseurile sunt puse direct pe jos.

Glass Reciclare SRL are autorizatie de mediu din 2018, cand nici macar nu era platforma betonata. In zona nu este canalizare, dar cei de la APM Gorj au consemnat in autorizatie ca exista.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a interesat de acest caz, cerandu-i jurnalistului detalii pentru a dispune o ancheta. Narcis Daju a precizat ca a primit mesaje de amenintare pentru a nu difuza emisiunea.

Gheorghe Sanda, comisar sef al Garzii de Mediu Gorj, a spus in emisiune ca au fost facute controale si de fiecare data au fost date amenzi de cate doua miliarde de lei vechi. Mai mult, a demarat masuri de suspendare a activitatii. "Garda de Mediu nu se ocupa de autorizarea acestui depozit, ci face propunere emitentului pentru suspendarea autorizatiei. Decizia de suspendare a autorizatiei revine oricarui emitent de autorizatie", a spus Sanda.

APM Gorj a autorizat si un al doilea depozit al firmei, tot la Balesti. "Am primit o sesizare si cu privire la acest depozit, am dispus un control", a transmis Sanda. (R.S.)

Detalii in emisiune.

Galerie foto
Marti, 19 Mai 2020, ora 12:35
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Drum forestier, construit ilegal. "Cate masini cu lemne au trecut?"
Comisarii Garzii de Mediu Gorj au descoperit un drum forestier realizat in comuna Runcu, ilegal, ...
Sef de birou de la Finante Gorj, depistat cu Covid
Inca cinci noi cazuri de coronavirus au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, la nivelul ...
Ia mai multi bani, dar a contestat detasarea. Decizie pentru un sef din Politia Gorj!
Comisarul-sef Ion Fratilescu, adjunctul IPJ Gorj, detasat la Harghita, a contestat, in instanta, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor