Elev din Targu Jiu, admis la Oxford

   

Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un absolvent al Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu. In urma cu cateva zile a sustinut examenul de Bacalaureat, iar media de 9,96 obtinuta de Vlad demonstreaza faptul ca Romania produce elevi foarte buni.
Dupa sustinerea examenului de Bacalaureat, elevul nostru eminent a ales sa plece la studii peste hotare. Aici trebuie sa ne intrebam, noi, ca stat roman: Ce facem pentru ca acesti elevi sa nu ne mai paraseasca? Nimic! Nu s-a facut si nu se face nimic. Campion national la multe olimpiade, Vlad a fost admis la University of Oxford din Marea Britanie. Elevul a povestit cum a reusit sa ajunga la una dintre cele mai importante universitati din lume.

"Acest proces de admitere a inceput in toamna anului trecut. Toti cei care am vrut sa mergem la facultati in Anglia trebuia sa aplicam pe o platforma online. Acolo ne-am introdus toate datele noastre si a trebuit sa scriem o scrisoare de intentie, iar unul dintre profesorii nostri trebuia sa ne elibereze o scrisoare de recomandare. Dupa aceea am sustinut un examen de matematica si fizica la Bucuresti, la inceputul lunii octombrie. Apoi, o treime dintre aplicanti am fost chemati la universitate pentru a sustine trei interviuri. La o luna distanta au ajuns si rezultatele, fiind admis. Am foarte bucuros. Nu cred ca olimpiadele sunt un criteriu, ei testeaza ce ai in cap, nu ce ai facut pana in acel moment", a spus Vlad Esir, la Targu Jiu TV.

Elevul gorjean a vorbit si despre diferentele sistemului de educatie dintre Marea Britanie si Romania. "Acolo, sistemul de educatie este la un alt nivel. Profesorii de acolo sunt recunoscuti la nivel mondial. Elevii care ajung acolo sunt foarte buni, iar nivelul orelor de curs va fi altul, nu ca cel din tara noastra", a mai spus Vlad la postul online de televiziune.

Tanarul gorjean ii sfatuieste pe elevii care se apropie de anul terminal sa faca ceea ce isi doresc, doar asa o sa reuseaca in viata.
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 21:40
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Statistica dura! Doua orase din Gorj, in topul localitatilor abandonate
Anul trecut, peste 400.000 de romani au parasit localitatea in care locuiau, mutandu-se in alta ...
Nem Harghita! Detasare anulata pentru adjunctul sefului IPJ Gorj
Comisarul-sef Ion Fratilescu, adjunctul IPJ Gorj, a anulat, in instanta, dispozitia prin care a fost ...
Premierul Orban ajunge la Targu Jiu
Premierul Romaniei, Ludovic Orban, va ajunge in municipiul Targu Jiu. Anuntul a fost facut de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor