Eleva eminenta din Targu Jiu, pasionata de ingineria aerospatiala

   

Pasiune mai putin obisnuita pentru o fata. O tanara absolventa de liceu din Gorj vrea sa devina inginer aerospatial. Pentru asta, va studia peste hotare. A fost admisa deja la o universitate din Olanda si va incepe cursurile de luna viitoare.
Anamaria Balacescu a absolvit cu brio Colegiul National Tudor Vladimirescu din Targu Jiu si a fost intotdeauna un elev-model. A demonstrat-o si acum, la final de liceu. Universitati cu renume din strainatate i-au facut oferte, dar a refuzat sa mearga in Marea Britanie si a ales sa studieze in Olanda.

Acolo, va merge la un profil pe care putine fete il aleg. "Urmeaza sa studiez la Universitatea din Delft Inginerie Aerospatiala. Initial, am vrut sa urmez o cariera militara si sa merg la Fortele Aeriene, insa am avut un record medical nu prea bun. Am avut niste accidente anul trecut si am spus ca nu merita sa ma mai stresez pentru o admitere pe care probabil nu as lua-o la proba medicala si atunci am cautat ceva sa fie aproape de domeniul aviatiei si am gasit varianta aceasta", a marturisit tanara.

Mai departe, are planuri si mai mari. Isi doreste si un master tot in Olanda si tot in domeniul spatial. "Voi studia ce inseamna ingineria zborului si urmeaza sa fac un master fie rachete si propulsie, fie ceva pe domeniul spatial. Eu am plecat, in general, in domenii in care fetele nu sunt prea bine cotate, nu sunt prea multe la numar si m-am obisnuit sa concurez cu baietii si nu este ceva nou pentru mine", a mai spus Anamaria Balacescu.

Perioada in care va pleca din tara e tulbure. Tot mapamondul este pus la grea incercare odata cu pandemia de coronavirus, iar Anamaria incearca sa se protejeze cat mai mult posibil ca sa fie in siguranta. Si in Romania, dar si cand va ajunge in Olanda, unde se va izola preventiv pentru doua saptamani inainte sa mearga la primele cursuri. "Familia mea a fost mereu acolo pentru mine. M-a sustinut mereu. Au fost putin ingrijorati financiar cand au auzit ca vor sa dau in strainatate. E mai costisitor acolo, dar m-au sustinut mereu. Nu se poate sa nu te ingrijoreze pandemia. Este o situatie foarte stresanta pentru noi", a mai declarat tanara absolventa.
Vineri, 10 Iulie 2020, ora 18:45
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Statistica dura! Doua orase din Gorj, in topul localitatilor abandonate
Anul trecut, peste 400.000 de romani au parasit localitatea in care locuiau, mutandu-se in alta ...
Barbat negativ la testul de Covid, decedat la trei ore dupa externare
A murit dupa ce s-a externat. Este vorba despre un barbat care a ajuns pe patul de spital dupa ce ...
Politist decedat la doar 26 de ani
Un gorjean de doar 26 de ani, care lucra ca politist in Bucuresti, si-a pierdut viata intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor