Filip: Am facut audit la spital, niste medici ar trebui sa plece

   

Primarul din Rovinari, Robert Filip, le-a pus gand rau cadrelor medicale care nu isi dau interesul la spitalul din oras. Edilul i-a sugerat directorului unitatii medicale sa evalueze toti angajatii din sistem si sa reorganizeze spitalul. Totul vine dupa un audit pe care primaria l-a facut la spital. Pe de alta parte, in Spitalul Orasenesc din Rovinari s-au investit sume importante de bani in ultimii ani si urmeaza sa fie puse in functiune un tomograf si un RMN, dar si alte echipamente medicale ce se mai regasesc in putine unitati spitalicesti din tara noastra.
Edilul din Rovinari, Robert Filip, a tunat si fulgerat cand a venit vorba de angajatii din cadrul spitalului. S-a declarat suparat pe cativa medici pe care i-ar vrea plecati din sistem pentru ca, spune el, nu si-ar face treaba: "Am avut o discutie cu managerul si i-am spus ca anumiti doctori ar trebui sa plece din sistem. Daca nu esti bun, nu te cauta lumea. La noi, au venit 18 medici. Am facut audit la spital. Se stiu cei care nu fac treaba. Eu nu i-as mai tine. I-am spus managerului sa-i evalueze si pe medici, si pe asistenti. Sa le dea teste. Baieti, daca sunteti asa buni, plecati in mediul privat!".

Un RMN si un tomograf vor functiona in cadrul spitalului de luna viitoare. Aparatele au fost inaugurate, zilele trecute, in prezenta ministrului Sanatatii, Nelu Tataru. Primarul Filip a mai adaugat ca, pe langa acestea, au mai fost achizitionate aparate medicale in valoare de o jumatate de milion de euro care vor face posibile operatii in premiera pentru un spital din Gorj.

"Vor fi functionale din 10 iulie. Mai avem de luat o autorizatie si vom putea sa-i programam pe oameni pentru a nu mai fi nevoiti sa stea cu lunile sa astepte la marile spitale sau la spitalele private. Pe langa asta, vom avea de pus in functiune si alte echipamente medicale pe parte de optica. Doar Bucuresti si Timisoara mai au astfel de aparate pe partea de optica. Au costat aproape o jumatate de milion de euro si vom face si operatii care se fac acum doar in Bucuresti si in Timisoara. Avem personal. Avem doua doamne doctor care sunt foarte pregatite. Le-am adus de doi ani de zile in spital", a explicat Filip, la Tele3.

Galerie foto
Luni, 29 Iunie 2020, ora 06:13
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor