Fiu de sindicalist, trimis dupa gratii

   

Fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Marciuc Robert Cristian, zis Mati, este singurul gorjean din dosar care a primit o pedeapsa privativa de libertate.
Tanarul de 23 de ani nu a dus o viata linistita nici in Motru, fiind implicat in cateva scandaluri de rasunet. Din student la Timisoara, Marciuc a ajuns rapid dealer de droguri pentru colegii sai.

Grupul a fost destructurat in primavara anului 2018. Reteaua era bine inchegata, pe mai multe paliere, cel al furnizorilor, dealerilor mari si al dealerilor stradali. Tinerii comercializau cannabis si ecstasy cu precadere in Complexul Studentesc Timisoara.

Initial, Marciuc jr. a fost condamnat la mai bine de sase ani de inchisoare. Zilele trecute, Curtea de Apel Timisoara i-a redus pedeapsa la jumatate. Tanarul a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare pentru aderare la un grup infractional organizat si 2 ani si 8 luni inchisoare pentru trafic de droguri de risc si mare risc (5 acte materiale).

In total, tanarul din Motru va trebui sa ispaseasca 3 ani si 2 luni de inchisoare, in regim de detentie. "In baza art.72 C.p., deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii, a arestului preventiv si a arestului la domiciliu din data de 16.05.2018, la 09.08.2018", a decis instanta.

Robert Marciuc a cerut instantei sa-i fie aplicata o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, spunand ca la momentul comiterii faptelor avea doar 19 ani si nu a constientizat gravitatea faptelor. Instanta nu a fost insa de acord.

Alti cinci tineri din Targu Jiu si Motru au primit pedepse cu suspendare. Sentinta a fost pronuntata pe data de 3 septembrie.
Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 19:07
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Doctorita de 48 de ani, rapusa de Covid
Sefa Compartimentului de Primiri Urgente de la Spitalul Municipal Fetesti a fost rapusa de noul ...
Tragi-comedie la Bolbosi. Un cioban crezut mort si ingropat s-a intors acasa
Imtamplare tragi-comica in comuna gorjeana Bolbosi. Un barbat dat disparut a fost considerat mort ...
Doua localitati din Gorj, in scenariul rosu. Peste trei infectari la mia de locuitori!
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Gorj a stabilit joi ca rata de incidenta cumulata a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor