Gorj: Drumurile afectate de ploi, reabilitate gratuit de firme private

   

Ploaia cazuta in ultimele doua zile a distrus mai multe drumuri din comuna Rosia de Amaradia. Apa de pe versanti a ajuns in debit mare in curtile oamenilor si pe drumuri, producand astfel pagube majore. Pe drumurile afectate s-a intervenit rapid cu angajatii de la ajutorul social, dar si cu utilajele firmelor care au executat lucrari in Rosia de Amaradia.
Infrastructura drumurilor a fost serios avariata, mai ales cea a drumurilor pietruite, iar pe drumurile asfaltate s-au depus aluviuni. "La Rosia de Amaradia a plouat cat pentru tot anul, iar localitate fiind in zona de deal cu drumuri in panta, apa a venit de pe versanti, iar incarcatura de balast a ajuns pe carosabil. Pe drumul judetean am intervenit de indata cu beneficiarii de la 416 si incercam si in zilele urmatoare sa reabilitam situatia si sa curatim asfaltul", a precizat Liviu Cotojman, primarul din comuna Rosia de Amaradia.

Cotojman a cerut si sprijinul agentilor economici care au executat lucrari in localitate, pentru a-l sprijini cu utilaje. "In ceea ce priveste refacerea infrastructurii drumurilor afectate si pietruite, am rugat administratorii firmelor care au mai avut contracte cu primaria in anii anteriori sa ma sprijine in aceste momente dificile. Am avut placuta surpriza ca acestia sa raspunda afirmativ si sa ne puna la dispozitie utilaje sa reprofilam partea carosabila de drum afectata. Vreau sa precizez faptul ca firmele ne-au ajutat fara nici un ban, adica fara ca primaria sa plateasca contravaloarea lucrarilor efectuate", a mai spus Liviu Cotojman.
Cele mai afectate drumuri au fost cele din satele Seciurile, Sitoaie si Stejeri, iar pe ulite apa a intrat in curtile oamenilor si le-a afectat gradinile.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 08:05
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Grindina a acoperit pamantul, in judetul Gorj
Vant puternic, grindina si cantitati insemnate de apa au cazut in intervale scurte de timp. Asa s-a ...
Condamnare cu amanare pentru cadastristul primariei. Titluri de proprietate, desfiintate!
Functionarul Primariei Danesti, retinut in urma cu patru ani pentru inselaciune si fals material in ...
Povestea dramatica a bunicului care a jucat in curtea spitalului
Bunicul din Gorj care a devenit viral dupa ce a incins o sarba in curtea spitalului, dupa ce a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor