Gorj: Inundatiile au produs pagube de 3 milione de lei

   

Pagube de milioane de lei au rezultat dupa inundatiile de saptamana trecuta. Asa arata un bilant realizat de autoritatile judetului Gorj. Dupa ce apele involburate ale Jiului au facut prapad zilele trecute in mai multe localitati, primarii trag linie si isi calculeaza pierderile.
Viitura puternica de saptamana trecuta a maturat pur si simplu mai multe gospodarii din judetul Gorj. Masini, animale, dar si alte bunuri au fost luate de ape. Mai mult, infrastructura rutiera a fost si ea afectata, fiind distruse mai multe podete si drumuri.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, spune ca pagubele se ridica la aproximativ 3 milioane de lei, bani ce vor fi pusi la dispozitie din fondul de rezerva.

"Exista un fond de rezerva la dispozitia primului ministru, care va fi activat si vor fi puse la dispozitie sumele necesare pentru repararea elementelor de infrastructura ce au fost distruse. Se impune in continuare realizarea unei sistematizari a raului Jiu, realizata de SGA Gorj. Dupa estimarile noastre, in urma inundatiilor, avand in vedere cele distruse de la Gureni, din comuna Pestisani, de pe Valea Sohodolului in comuna Runcu, dar si la Dragutesti, ar fi necesara, dupa o prima estimare, o suma de circa 3 milioane de lei", a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:13
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor