Managerul Vienescu, vindecat de Covid si externat din spital

   

Dupa aproape trei saptamani petrecute in spital, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu, Dumitru Vienescu, s-a vindecat de Covid 19. Acesta a fost externat, joi, si a ajuns acasa. Va ramane o perioada insa in concediu medical. Din postura de pacient, directorul unitatii medicale a depistat in spital si lucruri care ar trebui sa fie imbunatatite, dar, in principal, nu s-a plans de conditiile de cazare, mancare ori tratament.
Dumitru Vienescu a marturisit, la Tele3, ca a asteptat 19 zile ca sa primeasca aceasta veste, ca este vindecat si poate sa fie externat. Desi nu a avut simptome, a primit tratament si i-au fost facute pana acum opt teste pentru Covid 19. Cum ultimele doua au fost negative, acesta a fost externat si s-a intors acasa. "Ma simt excelent pentru ca am ajuns acasa. Sunt alaturi de familie si ma bucur ca am ajuns alaturi de familie dupa o perioada atat de lunga petrecuta in spital. In data de 3 mai am fost internat. Sunt 19 zile de cand am fost in spital. A fost o forma usoara, asimptomatic. S-a negativizat foarte greu. Au fost facute multe teste si, din fericire, ultimele doua au fost negative si astazi (n.r. joi) am ajuns acasa, la familie", a declarat Vienescu.

Directorul spitalului a fost depistat cu coronavirus la inceputul acestei luni, cand a si fost internat in Sectia de Boli Infectioase. "Din 3 mai, din prima zi pana azi (n.r. joi), a fost al optulea test pe care l-am facut. Si psihic sunt bine. Perioada din spital nu a fost rea pentru ca sunt conditii bune in spital, ci datorita psihicului de acolo. Am stat intr-un salon din care nu am avut voie sa ies. A fost foarte greu in aceste conditii. Am vorbit foarte mult cu familia in aceasta perioada si cu prietenii", a mai declarat acesta.

Nu se va intoarce la munca. Vienescu a cerut sa intre o perioada in concediu medical. "De vineri, voi intra in concediu medical. O sa vad care este perioada. Dupa aceasta perioada, voi reveni la serviciu. Nu mai trebuie izolare. O sa beneficiez de concediu medical, dar nu stiu exact perioada. Este o perioada destul de utila pentru mine pentru ca am vazut lucrurile in alt fel. Sunt lucruri de imbunatatit, sunt lucruri care merg si bine. Am urmarit si conditiile, inclusiv masa care se serveste si am mancat doar de la bucataria spitalului. Nu am vazut acele goange despre care se spunea la televizor. Eram in salonul alaturat cu cel de ATI covid. Am beneficiat de tratament", a mai spus Dumitru Vienescu, la Tele3.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 07:53
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Grindina a acoperit pamantul, in judetul Gorj
Vant puternic, grindina si cantitati insemnate de apa au cazut in intervale scurte de timp. Asa s-a ...
Condamnare cu amanare pentru cadastristul primariei. Titluri de proprietate, desfiintate!
Functionarul Primariei Danesti, retinut in urma cu patru ani pentru inselaciune si fals material in ...
Povestea dramatica a bunicului care a jucat in curtea spitalului
Bunicul din Gorj care a devenit viral dupa ce a incins o sarba in curtea spitalului, dupa ce a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor