Podaru: Doar 35% din pacientii din spital sunt din Rovinari

   

Directorii spitalelor din Gorj au gasit o solutie pentru ca unitatile spitalicesti sa fie dotate mai bine: sa contribuie cu bani toate autoritatile locale. Propunerea vine de la directorul spitalului din Rovinari. Constantin Podaru a si explicat-o. Sustine ca doar o treime din pacienti provine din orasul Rovinari. Restul, din comunele invecinate.
Spitalele au nevoie sa fie sustinute si de autoritatile locale care nu sprijina acum un spital. Directorul Spitalului Orasenesc din Rovinari, Constantin Podaru, a explicat ca, daca ar contribui cu bani si primariile din apropiere, altul ar fi bugetul unitatii medicale si altele ar fi si investitiile.

Podaru a explicat, la Targu Jiu TV, ca doar 35% din pacientii internati in spital sunt din Rovinari. Cei mai multi vin din localitatile invecinate. "Eu ma uit saptamanal pe indicatori si discut cu fiecare medic sa gasim solutii pentru a veni in sprijinul pacientilor din oras si din Gorj. Pacienti din Rovinari sunt undeva la 35%. Restul, de 65%, sunt din Gorj. Din bugetul cetatenilor din Rovinari se aloca bani pentru spital. Anul acesta, s-au alocat 20 de miliarde de lei (n.r. - vechi) numai din bugetul oamenilor din Rovinari pentru spital. Am adus si fonduri europene de trei milioane de euro", a explicat Podaru.

Solutia lui ar fi benefica pentru toate spitalele din judet, a mai adaugat Constantin Podaru: "Ar trebui ca fiecare localitate sa contribuie cu bani pentru spitalele din tot Gorjul. Nu vorbesc doar de spitalul din Rovinari. Toate localitatile din Gorj sunt arondate unui spital. Am vorbit cu colegi din Sadu, Turceni, Motru. Peste tot, este la fel".
Marti, 30 Iunie 2020, ora 08:11
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor