Primarul care a mers calare din Oltenia pana in Moldova in Primul Razboi Mondial. "A insotit un grup de noua codane departate din calea agresorilor"

Sursa: Adevarul
Sambata, 23 Mai 2020, ora 06:15
22 citiri
Gheorghe Gavanescu a fost primar al fostei comune Cornesti, din judetul Gorj, in perioada de dinainte a invaziei armatelor Puterilor Centrale. Acesta mai era cunoscut si sub porecla de Zdruta a luE- Budiber. A reusit sa ajunga calare din Oltenia pana in Moldova. In prima parte a lunii noiembrie 1916, acesta a luat calea bajeniei, preferand sa plece, decat sa traiasca sub ocupatia dusmanilor. Pana in localitatea Filiasi, acesta a mers alaturi de cateva femei din localitate, dupa care ele s-au ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.