Profesor: Astfel de diferente sunt incredibile

   

Diferente uriase de punctaj dupa recorectarea lucrarilor la Evaluarea Nationala. Doi elevi din Gorj, de la aceeasi unitate de invatamant, au primit notele la care se asteptau abia dupa contestatii. De la 6 s-a ajuns la 10, iar de la 2,25 la nota 7,90! Ambele note contestate au fost la Matematica. Situatii similare s-au inregistrat si in alte judete din tara.
Presedintele Societatii Romane de Stiinte Matematice, Radu Gologan, spune ca aceste diferente ar putea fi cauzate de lipsa de experienta a profesorilor care au facut prima corectura.

"Sunt diferente prea mari si nu mi le explic. Poate ca greselile sunt in alta parte, nu in calitatea raspunsurilor copiilor. Poate la trecerea notelor. La Matematica se accepta 0,5 maxim de diferenta in situatii de interpretare. Cand se recorecteaza, diferentele sunt mai mici de 0,25. Nu exista nicio explicatie. La Matematica astfel de diferente sunt incredibile... Poate profesorul nu are experienta si nu ii acorda copilului dreptul de a interpreta sau sa dea o alta demonstratie. Categoric ar trebui vazut... daca sunt din vina profesorilor, este o problema mare", a spus profesorul Radu Gologan, la Digi24.

In Gorj, 70,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5, sub media pe tara.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 14:52
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor