Proiect: Sere in locul fostului depozit de carbune de la Rovinari

   

Edilul din Rovinari, Robert Filip, este pe punctul de a obtine cateva terenuri de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de terenuri pe care compania nu le foloseste si nu face decat sa plateasca paza si impozite pentru ele primariei din Rovinari. Edilul a primit promisiuni ca terenul unde a fost amplasat fostul depozit de carbune din oras va ajunge, in toamna, in patrimoniul autoritatilor locale. Filip a avansat deja discutii ca acolo sa faca doua sere si un muzeu minier la care se gandeste de cand a fost ales primar.
Deja, doi investitori s-au interesat sa exploateze terenul. Mai exact, vor sa faca doua sere in locul fostului depozit de carbune. Asa, vor crea noi locuri de munca pentru localnicii din Rovinari, a dat asigurari primarul Robert Filip.

"Ne-au promis ca vor regla problema legata de terenuri, ca ne vor da terenul de la vechiul depozit pentru ca este gaj in momentul de fata. Lor le provoaca pierderi terenurile. Avem doi investitori care vor sa-si mute afacerile la noi, cate o sera de un milion de euro bucata si spun ca vor crea locuri de munca. S-au facut pana acum 1.500 de locuri de munca in oras pana acum si vom mai crea", a explicat Filip.

Lucrurile s-ar putea concretiza din toamna. Acolo, primarul vrea sa infiinteze un muzeu minier si un parc. "Daca nu se rezolva cu acele terenuri sau varianta cu apa calda sau a ne da curent la un pret mai bun inseamna ca suntem nebuni toti. Sunt propuneri in cadrul legal. Le provoaca niste pierderi aceste bunuri. Fata in fata cu termocentrala, unde voiam noi terenul, nu se poate pentru ca spun ca vor face acolo panouri solare. O sa fiu eu batran cand va fi facuta acea investitie. Am zis ca acceptam si terenurile de la fostul depozit. Acestea sunt puse gaj la un credit care expira in septembrie. Daca nu se concretizeaza, inseamna ca suntem nebuni. Le-am spus sa imi dea acele terenuri sa fac muzeul minier, sa fac parcuri, sa fac sere sa le dau de lucru la oameni. Daca voi pune prima sera in functiune acolo, sa scoatem productie, va asigur ca, a doua zi, in piata, vom avea directive sa vindem doar produse naturale, din productie proprie", a mai declarat primarul Robert Filip, la Tele3.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 07:02
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor