Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte

   

Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a majorat pedeapsa la 7 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Sentinta data miercuri, 1 iulie, este definitiva. Agentul a negat mereu acuzatiile si a declarat ca dosarul i-ar fi fost inscenat intrucat ar fi intrat in conflict cu superiorii sai.
Curtea de Apel Craiova a desfiintat in parte sentinta data anul trecut de Tribunalul Gorj. Negoita fusese condamnat la 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta. Acum, pedeapsa este mult mai mare.

"Aplica inculpatului Negoita Gabriel pedeapsa principala cea mai grea de 4 ani inchisoare la care se adauga un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, de 3 ani si 8 luni inchisoare, urmand ca inculpatul Negoita Gabriel sa execute in final pedeapsa principala rezultanta de 7 ani si 8 luni inchisoare cu executare in regim de detentie si pedeapsa complementara cea mai grea a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b si g (dreptul de a exercita profesia de agent de politie) C.pen. pe o perioada de 3 ani", au decis magistratii din Dolj.

In 2017, agentul Gabriel Negoita a fost acuzat de mai multe fapte de trafic de influenta si luare de mita. Faptele descrise de procurori au fost multe si marunte, in sensul pretinderii unor sume de 200-300 de lei. Toti cei care il "imprumutau" pe politist cu bani sau il ajutau cu lemne ori alte produse primeau de la acesta promisiunea ca le "rezolva" diversele dosare in care erau implicati.

Politistul a lucrat la Biroul de Ordine Publica in cadrul Politiei Municipale Targu Jiu. Dupa aparitia dosarului, Negoita si-a desfasurat activitatea la Caziere.
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 18:55
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Statistica dura! Doua orase din Gorj, in topul localitatilor abandonate
Anul trecut, peste 400.000 de romani au parasit localitatea in care locuiau, mutandu-se in alta ...
Nem Harghita! Detasare anulata pentru adjunctul sefului IPJ Gorj
Comisarul-sef Ion Fratilescu, adjunctul IPJ Gorj, a anulat, in instanta, dispozitia prin care a fost ...
Premierul Orban ajunge la Targu Jiu
Premierul Romaniei, Ludovic Orban, va ajunge in municipiul Targu Jiu. Anuntul a fost facut de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor