Spitalul din Targu Jiu, reactie dupa ce o pacienta a fost carata in spate: Regretam profund

   

Oficialii Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu vin cu lamuriri dupa incidentul de, joi, care a socat o tara intreaga. O femeie a fost nevoita sa-si care mama in spate pana la usa Unitatii de Primiri Urgente. Batrana avea piciorul rupt, era in gips si ar fi trebuit sa-i scoata cineva firele, dar nimeni nu s-a grabit sa ajute bolnava cu un carucior. Totul, in timp ce chiar ministrul Sanatatii era in spital. Reprezentantii unitatii medicale admit ca incidentul este regretabil, dar dau vina pe o neintelegere.
Conducerea spitalului a anuntat ca regreta evenimentul care s-a produs chiar in timp ce ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, vizita spitalul. Femeia nu a mai asteptat pentru ca mamei sale i se facuse rau, asa ca a luat-o pur si simplu in spate si a dus-o la usa spitalului.

Ea a fost operata la inceputul acestei luni si i s-a recomandat sa mearga la control dupa 14 zile in ambulatoriu ori la medicul de familie pentru a-i fi scoase firele. In schimb, pacienta s-ar fi prezentat la Spitalul Judetean. "In data de 25/6/2020 pacienta s-a prezentat la controlul de 14 zile la SJU Tg Jiu la sediul din strada Tudor Vladimirescu si nu in ambulatorul de specialitate din strada Progresului conform indicatiilor antementionate. In momentul prezentarii la cortul de triaj epidemiologic i-a fost explicat fiicei pacientei faptul ca aceste controale se efectueaza prin ambulatoriul de specialitate (policlinica) si nu pe sectia de ortopedie-traumatologie. Subliniem faptul ca pacienta nu a dorit o prezentare prin serviciul de urgenta, ci un control postoperator periodic in cadrul sectie de ortopedietraumatologie la medicul curant al domniei sale", a transmis Alexandru Nitu, purtatorul de cuvant al spitalului.

Acesta a adaugat ca aceasta consultatie nu a fost posibila pe sectia de Ortopedie tocmai din cauza masurilor de protectie impuse de pandemia de Covid 19 si a riscului de infectii datorita tranzitului intens de persoane la nivelul sectiilor. "In mod nefericit incidentul a continuat cu transportul pacientei in brate pana la serviciul de Primire Urgente, desi se putea apela la mijloace de locomotie precum carje de mers sau cadru de mers, mijloace de locomotie pe care orice pacient cu asemenea patologie le poseda, sau fotolii rulante aflate in Unitatea de Primiri Urgente. Intregul incident a fost solutionat din fericire prin ambulatorul de ortopedie, dupa ce pacienta a inteles confuzia creeata. Conducerea SJU Tg. Jiu regreta profund acest incident si a luat in discutie o serie de masuri in vederea evitarii repetarii unui astfel de eveniment", a mai transmis spitalul.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 07:35
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Sentinta grea pentru un politist din Gorj. Aproape 8 ani de puscarie pentru spagi marunte
Condamnare dura pentru agentul de politie Gabriel Negoita din Targu Jiu. Curtea de Apel Craiova i-a ...
A demisionat din PSD Gorj
Viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat vineri din PSD. Acesta detinea functia de ...
Elev din Targu Jiu, admis la Oxford
Judetul Gorj scoate la suprafata si in acest an elevi de aur. Este si cazul lui Vlad Esir, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor