Topul liceelor din Gorj, dupa media de admitere. De la 9,13 la 2,06!

   

Cei peste 2.000 de elevi din Gorj, care au absolvit clasa a VIII-a, au fost repartizati vineri la licee. Cel mai greu s-a intrat, si in acest an, la Matematica-Informatica. In schimb, cea mai mica medie de admitere a fost 2,06! Alti 175 de elevi au ramas nerepartizati la liceu, cinci dintre ei avand medii de admitere peste 8.
Topul liceelor, dupa ultima medie de admitere, este deschis de Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu. Aici, la specializarea Matematica-Informatica, ultima medie de admitere este de 9,13, fiind ocupate in total 112 locuri.

Urmatoarea specializare este Stiinte ale Naturii, tot la "Tudor", ultima medie cu care s-a intrat fiind 8,95.

La Colegiul National "Ecaterina Teodoroiu", la Mate-Info, s-a intrat cu 8,88, ultima medie.

In schimb, la Colegiul National "Spiru Haret", ultima cea mai mare medie de admitere a fost la Filologie, respectiv 8,60.

Colegiul National "George Cosbuc" din Motru s-a situat pe locul 12, cu 8,34, ultima medie de admitere la Filologie. La Liceul Teoretic Novaci, la Mae-Info, s-a intrat cu 7,95, iar la Turceni, ultima medie de admitere la Filologie a fost 7,75.

Cei patru elevi din Gorj, cu media de admitere 10, au optat pentru profilul Real, specializarea Mate-info. Trei dintre ei vor studia la Targu Jiu, la "Tudor", "Ecaterina" si "Spiru Haret". Un absolvent de la Turceni a decis sa continue liceul tot in localitate.

La polul opus, cea mai mica medie de admitere s-a inregistrat la Liceul Tehnologic Baia de Fier, specializarea Turism si alimentatie - media 2,06. Cu medii pana in 3,00 s-a mai intrat la liceele din Barsesti, Bilteni sau Turceni.

In tot judetul au fost disponibile peste 2.000 de locuri, 1.204 fiind pentru filiera teoretica. Au mai ramas libere circa 70 de locuri, cele mai multe la liceele tehnologice din Bilteni si Tismana. Si la Liceul Tehnologic Barsesti au ramas neocupate sase locuri la profilul Resurse naturale si protectia mediului, specializarea "Industrie alimentara".

Cei 175 de elevi gorjeni, care nu au fost repartizati la niciun liceu, vor participa la a doua etapa de admitere care incepe pe 24 iulie. Este vorba de absolventii care n-au bifat la prima optiune liceul cel mai apropiat de media lor sau n-au completat suficient de multe optiuni de inscriere.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obtinute la examenul de Evaluare Nationala si a celor obtinute de elevi in anii de gimnaziu.

Galerie foto
Vineri, 10 Iulie 2020, ora 19:11
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Statistica dura! Doua orase din Gorj, in topul localitatilor abandonate
Anul trecut, peste 400.000 de romani au parasit localitatea in care locuiau, mutandu-se in alta ...
Barbat negativ la testul de Covid, decedat la trei ore dupa externare
A murit dupa ce s-a externat. Este vorba despre un barbat care a ajuns pe patul de spital dupa ce ...
Politist decedat la doar 26 de ani
Un gorjean de doar 26 de ani, care lucra ca politist in Bucuresti, si-a pierdut viata intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor