Iesirea din recesiune in acordurile Beatles

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 11:50
1031 citiri
Iesirea din recesiune in acordurile Beatles
foto: CNN

Industria muzicala si cea a jocurilor video incearca sa iasa din recesiune cu ajutorul celebrului grup The Beatles, care le-ar putea aduce vanzari record in ultimul trimestru al acestui an.

Casa de discuri EMI a scos miercuri pe piata o colectie remasterizata a discografiei Beatles, concomitent cu lansarea jocului "The Beatles: Rock Band", cel mai nou simulator de instrumente muzicale al francizei Rock Band, potrivit CNN.

Analistii asteapta o crestere a vanzarilor pentru ultimul trimestru al acestui an in ambele piete grav afectate de criza economica globala, mizand pe o reeditare a succesului inregistrat de trupa britanica in anii '60.

Estimarile companiei producatoare arata ca jocul video se va vinde in 5 milioane de exemplare, pana la sfarsitul acestui an, pentru un pret cuprins intre 50 si 250 de dolari, in functie de pachetul ales de clienti.

De asemenea, reprezentantii casei de discuri EMI afirma ca lansarea celor 13 albume Beatles remasterizate reprezinta cea mai importanta initiativa de acest gen de pana acum si spera ca le va aduce vanzari record, ce i-ar putea scoate din recesiune.

O alta ramura a industriei care spera sa beneficieze de pe urma succesului Beatles este si cea producatoare de instrumente muzicale, a carei piata a scazut semnificativ pe fonul crizei finanare.

Specialistii cred ca popularizarea simulatoarelor de instrumente muzicale ce vin la pachet cu jocul video le vor deschide clientilor apetitul pentru instrumentele reale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#joc video Beatles, #discografie Beatles 2009, #Beatles Rock Band , #discografie