Ucigasul lui John Lennon incearca sa scape de inchisoare. Din nou

Luni, 20 August 2012, ora 22:20

   

Ucigasul lui John Lennon incearca sa scape de inchisoare. Din nou
Ucigasul lui John Lennon, Mark David Chapman, acum in varsta de 57 de ani, se afla la cea de-a saptea audiere in vederea eliberarii sale conditionate din inchisoare.

Mark David Chapman a fost condamnat la inchisoare pe viata cu posibilitatea de eliberare conditionata dupa 20 de ani, dupa ce a marturisit ca l-a ucis in 1980 pe John Lennon, unul dintre membrii formatiei The Beatles, la iesirea din apartamentul sau din New York.

Potrivit BBC, Chapman a depus cereri pentru a fi eliberat la fiecare doi ani, incepand cu 2000, dar a fost refuzat de fiecare data. In 2010, oficialii din justitie au spus ca eliberarea conditionata ramane "nepotrivita".

O decizie cu privire la eliberarea sa va fi facuta la sfarsitul acestei saptamani, a anuntat un purtator de cuvant al inchisorii.

Interviurile lui Chapman cu comisia care va hotari daca va fi eliberat conditionat sau nu vor avea loc la inchisoarea de maxima siguranta Wende, din Alden, New York. El a fost transferat in penitenciar in luna mai si a fost incarcerat sub protectie, desi motivul nu a fost niciodata facut public.In trecut, vaduva lui Lennon, Yoko Ono, s-a aflat printre cei care au cerut oficialilor statului sa nu il elibereze pe ucigasul sotului sau, deoarece se teme pentru viata ei si a celor doi copii.

Mark Chapman, fost agent de securitate, a declarat comisiei pentru eliberari conditionate in septembrie 2010 ca a crezut ca ucigandu-l pe John Lennon avea sa devina cineva.

"Am luat o decizie gresita cand am hotarat sa iau viata unui alt om, din egoism. Am crezut ca omorandu-l pe John Lennon aveam sa ajung cineva, insa in schimb am devenit un criminal", a precizat Chapman.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2121 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Geo10
rank 5
Ai luat viata unui om!
Acel om este, intamplator sau nu, un om iubit pe planeta, un artist deosebit care ne-a incantat cu creatiile sale muzicale. Era un pacifist, un nonviolent, un om care punea iubirea pe plan absolut. Omenirea a avut ceva de invatat de la el. De la un om ca tine, ca multe alte miliarde de oamenim, ca si mine, anonimi, care ne ducem existenta in mod cu totul banal, fara a avea prea multe de spus, nu stiu daca are ceva de invatat. Desi ai curmat viata cuiva foarte important, justitia omeneasca te judecat ca si cum ai fi luat viata oricaruia dintre noi. Ai vrut sa devii celebru si ai devenit un criminal, dar la fel de criminal ai fi fost daca ai fi ucis pe altcineva! Nu tu ai dreptul sa decizi cand si cum se incheie viata cuiva! Deci ramai acolo ca stai bine! Pana la urma, ai obtinut ce ai vrut: esti faimos! Dar nimeni nu are ce face cu faima asta.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor