"Twist", cel mai popular din Billboard Hot 100

Joi, 11 Septembrie 2008, ora 11:15

   

"Twist", cel mai popular din Billboard Hot 100
Daca melodiile lui Elvis si ale celor de la The Beatles nu au reusit sa ajunga nici in top cinci cele mai fierbinti cantece Billboard Hot 100, "The twist", al lui Chubby Checker, a rupt gura targului: este cel mai popular cantec din ultimii 50 de ani.

"Ma bucur ca, in sfarsit, au recunoscut ca este cantecul care da startul nebuniei", a spus Checker despre single-ul lansat in anii '60.

Mai mult, el si-a comparat cantecul - desemnat de Rock and Roll Hall of Fame and Museum drept unul dintre cele 500 de melodii care au dat forma rock 'n' rolul-ului - cu crearea telefonului pentru ca in 1960 oamenii au dansat twist fara sa se gandeasca la ritm.

Chubby Checker nu a contenit sa-si laude cantecul: inainte de aparitia "The twist", oamenii dansau doar pe ritm, insa odata cu "let's twist again like we did last summer", ritmul si-a pierdut din popularitate si oamenii danseaza asa cum simt!

Locul doi in Billboard Hot 100 este ocupat de melodia "Smooth", cantata de Santana si de Rob Thomas, urmata de Bobby Darin cu "Mack the Knife", Leann Rimes cu "How Do I Live" si de "The Macarena", cantecul celor de la Del Rio. In ciuda asteptarilor, The Beatles ocupa loul 10 in top cu "Hey Jude".

Iarina Dumitru
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1543 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor